Cees Bol (19e): “Terugkeren na die val kostte veel kracht”

vrijdag 9 juli 2021 om 19:50
Cees Bol (19e): “Terugkeren na die val kostte veel kracht”

foto: Cor Vos

Cees Bol kon zich in de dertiende etappe van de Tour de France niet mengen in het sprintgeweld. De Nederlandse renner van DSM was betrokken bij de grote val op 65 kilometer van de aankomst en moest veel krachten aanspreken om terug te keren. Die kracht kwam hij aan het eind tekort.

“Het was een heel chaotische dag”, stelde Bol vast. “We vielen in een afdaling op wat grind met nog zo’n twintig andere jongens. Het was niemands schuld, maar het was het grind op de weg. We eindigden allemaal in de struiken.”

“Met Nils Eekhoff kon ik terugkeren in het peloton, maar het kostte veel kracht. In de finale pakte Nils Ballerini’s wiel, maar die ging vroeg aan. Ik was heel moe van die achtervolging en kon het niet afmaken”, aldus de DSM-sprinter.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Turtlehead 9 juli 2021 om 20:09

Eerlijk verhaal. Komt als wielrenner gewoon ook tekort, dan is zo’n tegenslag er meteen teveel aan.

0
Michelangelo 9 juli 2021 om 20:15

Heeft het nog (bijna) nooit af kunnen maken. Ik snap niet dat ze types als Eekhoff niet uit proberen te spelen in een vlucht (of Bol zelf) ipv kansloos proberen mee te sprinten.

Misgun het Bol niet, maar hij is gewogen en te licht bevonden.

0
S. Morgenstern 9 juli 2021 om 20:18

Oa. Eekhoff heeft in het begin van de rit geprobeerd mee te zitten

0
Michelangelo 9 juli 2021 om 20:31

@Morgenstern,
Ik denk (iets ander onderwerp dan Bol) dat een ploeg als DSM niet moet proberen met 1 man mee te schuiven, maar meer moet proberen zoals Qhubeka in de Giro. In plaats van sparen voor een leadout voor Bol proberen een vlucht op te zetten met 2 mannetjes erin.
ik weet ook, het is gemakkelijk gezegd vanuit de stoel. Maar je ziet het helaas heel erg zelden. Te veel ploegleiders die zeggen “probeer mee te zitten” in plaats van “we gaan gegroepeerd oorlog maken”.

Er is te weinig out of the box denken in de ploegleiders auto’s als je het mij vraagt.

0
TheBFG 9 juli 2021 om 20:52

Hij is wel ziek geweest hé. Vorig jaar in de Tour zat hij er toch echt heel dicht bij, en in Paris-Nice nog een goed veld verslagen.
Het zit er nog steeds ergens in (als alles goed valt), maar inderdaad waarschijnlijk niet in deze 3 weken, dus moeten ze nu inderdaad iets sneller op plan-B kunnen schakelen

0
salem 9 juli 2021 om 21:16

Ik gun het Bol van harte en het is zeker een goede coureur, maar het is tijdens deze Tour wel pijnlijk om te zien hoe er door DSM gesprint wordt. Het ‘vertrouwen houden’ en het werken aan de ‘stijgende lijn’ dat is wellicht meer voor wedstrijden op een ander niveau.

Maar goed, vorig jaar ging het goed. Dit jaar wat minder. Het kan niet altijd feest zijn.

0
ChefSpijker 9 juli 2021 om 23:34

Vorig jaar was ie inderdaad één keer dichtbij, maar daar kreeg ie ook de rode loper van de leadout en had menig andere sprinter het wél afgemaakt.

0
De Siepel 9 juli 2021 om 21:46

Gewoon Eekhoff als sprinter uitspelen. Cees Bol heeft genoeg kansen gehad. Fijne goser maar hij komt amper in de buurt van de topsprinters.

0
Elvs 9 juli 2021 om 21:58

Ach, niet iedereen is een Cavendish of Ewan. Bol is gewoon een sprinter van de 2e lijn. Eentje die kan winnen als hij de topvorm heeft en het erg lastig krijgt als die topvorm ontbreekt (al dan niet door ziekte).

Hem valt m.i. niet zoveel te verwijten. De ploeg moet wel eens nagaan of het verstandig is om hem een hele sprinttrein mee te geven en daarmee alle ballen op Bol te spelen.

0
VTI 9 juli 2021 om 22:41

Volgende keer dat er iets mis gaat in mijn leven speel ik ‘Cees Bol Bingo’. Gewoon een kaart trekken uit de vele excuses van Cees. Sympathieke man maar echt niet goed genoeg

0
jv88 9 juli 2021 om 22:57

Als dit je Tour kopman is moet je je ook vragen gaan stellen als ploeg zijnde. Ik zou daar als sponsor niet zo blij van worden!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone