CCC wilde leiderstrui Malecki in Ronde van Polen afstaan aan Deceuninck-Quick-Step

donderdag 6 augustus 2020 om 15:25
CCC wilde leiderstrui Malecki in Ronde van Polen afstaan aan Deceuninck-Quick-Step

foto: Cor Vos

Kamil Malecki heeft na de diskwalificatie van Dylan Groenewegen en de opgaves van Fabio Jakobsen en Marc Sarreau de leiderstrui in de Ronde van Polen in bezit gekregen. De Pool sprokkelde woensdag vanuit de vroege vlucht genoeg bonificatieseconden om achter de drie zojuist genoemde renners de eerst volgende plaats in het algemeen klassement te bezetten.

Team CCC wilde de leiderstrui aanvankelijk niet accepteren. “Gezien de omstandigheden en uit respect voor Fabio en Marc vonden we het ongepast om de leiderstrui aan Kamil te geven. Daarom hebben we gevraagd of de leiderstrui voor de tweede etappe aan Deceuninck-Quick-Step gegeven kon worden.”

“Volgens de reglementen was dat echter niet mogelijk”, zo laat het team van onder meer Greg Van Avermaet en Ilnur Zakarin weten. Het betekent dat Malecki, die de etappe gisteren als 62ste besloot, de eerste leider in de Poolse WorldTour-wedstrijd is.

“Onze gedachten gaan uit naar Fabio, zijn vrienden, zijn familie en de gehele Deceuninck-Quick-Step-ploeg. We hopen dat Fabio spoedig herstelt”, aldus Team CCC.

Dit artikel delen:

8 Reacties

koos1 6 augustus 2020 om 15:39

Was vanuit de organisatie mooier geweest als ze niemand de leiderstrui hadden gegeven. Jacobsen heeft 'de rit gewonnen', dan hadden ze vandaag niemand in de tui moeten laten starten.
Dat CCC de trui aan een andere renner van Quickstep wilde geven is een mooi gebaar, maar logisch dat zoiets niet mogelijk is volgens de regels.

Wheely 6 augustus 2020 om 15:49

Waarom kan de organisatie nou weer geen uitzondering maken op die regelementen? Deze hele wedstrijd doet er toch niet meer toe na dit ongeval. Als het tweede jaar op rij zoiets dramatisch gebeurt zou ik me met andere zaken bezig houden. Los van schuld of verantwoordelijk want ik wil naar niemand wijzen.

Merlinappa 6 augustus 2020 om 15:50

Bizar eigenlijk dat je zo’n mooi gebaar niet door laat gaan vanwege wat stomme reglementen.

josi 6 augustus 2020 om 15:51

Er had gewoon niemand in de leiderstrui moeten rijden, zoals in de Tour van 1980 na het uitvallen van Hinault.

xistnc 6 augustus 2020 om 15:59

Precies. Waarom het onnodig complex maken door het een ander te gunnen? Gewoon zelf er niet in starten en de boete voor lief nemen. Dat komt heus wel in orde.

Jacco van Stierop 6 augustus 2020 om 15:59

Vandaag had niemand in de leiderstrui mogen vertrekken. Dat er geen uitzonderingen kunnen worden gemaakt op de reglementen is kil, bezopen en beschamend.

leegloper 6 augustus 2020 om 17:40

Vertrekt er eigenlijk iemand in de leiderstrui? Dat staat niet in het bericht.
In de Tour van 2015 vertrok Froome niet in het geel, toen Tony Martin eruit lag met een sleutelbeenbreuk: https://www.wielerflits.nl/nieuws/tourpeloton-rijdt-zevende-etappe-zonder-gele-trui/
En waarom werd Jakobsen gisteren als winnaar aangewezen? Ik had in principe Sarreau verwacht, als we dan toch de regeltjes volgen.

tvm 6 augustus 2020 om 20:38

@leegloper, omdat Jakobsen na Groenewegen als tweede over de meet kwam.

Headlines

Materiaalzone

Populair