CCC en Greg Van Avermaet denken nog altijd aan Ronde van Vlaanderen
foto: Cor Vos
zondag 11 oktober 2020 om 09:46

CCC en Greg Van Avermaet denken nog altijd aan Ronde van Vlaanderen

Gescheurde schouderligamenten en meerdere breuken: de diagnose voor Greg Van Avermaet na zijn val in Luik-Bastenaken-Luik was niet mals. Toch is er nog hoop voor zondag 18 oktober, als de Ronde van Vlaanderen op het programma staat.

In het Academisch ziekenhuis van Luik werden gescheurde schouderligamenten, drie gebroken ribben, een kleine klaplong en een breukje in een ruggenwervel vastgesteld. Het seizoen leek voorbij voor Van Avermaet, maar CCC-ploegleider Valerio Piva heeft nog hoop voor de Ronde van Vlaanderen.

“Ik heb Van Avermaet nog gesproken en hij stelt het al bij al goed. Hij is aan de beterende hand”, zo vertelde Piva voor de start van Gent-Wevelgem. “Krijgt hij van de dokters groen licht, dan zal hij misschien nog starten in de Ronde van Vlaanderen. Zonder conditie? We zien wel.”

Hoop
De voormalige Italiaanse wielerprof liet eerder al weten dat de Belgische klassiekerspecialist geen carrière bedreigende blessures heeft overgehouden aan zijn valpartij. “De dokters zeggen dat er geen gevaar is voor het vervolg van zijn carrière. Als dat wel zo was, dan hadden we nu al beslist dat zijn seizoen voorbij is.”

“Hij heeft zijn strijdlust absoluut niet verloren, maar er is een verschil tussen willen en kunnen. Het wordt heel moeilijk, maar Greg blijft hopen. Als hij blijft hopen, dan wil ik hem dat niet afpakken. Dan ben ik de eerste die met hem mee hoopt.”

 
7 Reacties
Sorteer op:
11 oktober 2020 10:03
Het wordt langzamerhand het seizoen van de wanhoop.
11 oktober 2020 10:27
Dit slaat toch helemaal nergens meer op.
Quote:
De dokters zeggen dat er geen gevaar is voor het vervolg van zijn carrière.
Bij een "gewone" valpartij kun je toch veel ergere kwetsuren krijgen, als je al gebroken ribben hebt? Maar ik ben geen dokter he...
11 oktober 2020 10:55
Opvulling van het deelnemersveld, meer niet.
11 oktober 2020 10:56
Een advies: Greg doe het niet en herstel voor volgend seizoen dat er al heel snel aan zit te komen. Met zulke blessure over de kasseien rijden kan nooit veel goeds zijn. Vraag me dan echt af waarom je alleen al denk aan starten in de weet dat het voor 99% niks gaat worden.
    11 oktober 2020 14:22
    Misschien betaalt de organisatie hem wat extra om het startpodium te betreden toch maar een paar km te mee te rijden?
    11 oktober 2020 14:24
    Hoezo? Om meer volk naar het startpodium te tekken?
12 oktober 2020 16:06
Wel wel.

Reacties zijn gesloten.