Cavendish: “Wiggins blijft door mij uit de problemen”

maandag 28 november 2011 om 17:42

foto: Sirotti

Mark Cavendish denkt dat zijn aanwezigheid in de Tourselectie van Team Sky zijn teamgenoot Bradley Wiggins zal helpen. Dat vertelde de regerend wereldkampioen in de Britse krant Daily Mail. Daarnaast benadrukt Cavendish nogmaals dat hij het mogelijk acht in 2012 zowel groen als olympisch goud te winnen.

De Brit denkt dat door zijn aanwezigheid in de Tour klassementsrenner Wiggins minder snel betrokken zal zijn bij een valpartij. Wiggins moest afgelopen zomer na een valpartij de Tour vroegtijdig verlaten. “Vorig jaar zat hij bij zijn valpartij te ver terug in het peloton. Daar gebeuren de ongelukken nu eenmaal. Nu ik als sprinter voor de punten ga, zal hij verder van voren en ver weg van problemen zitten. We gaan als team samenwerken en dat zal de druk bij ons beiden wegnemen.”

Cavendish wil in 2012 zowel groen winnen in de Tour als olympisch goud in Londen. Tussen de finish op de Champs-Élysées en de wegwedstrijd in Londen zitten slechts zes dagen. “Het is niet ideaal, maar als een profrenner hoort het er bij. Al mijn concurrenten voor de Olympische Spelen rijden ook de Tour, dus ik denk niet dat ik in het nadeel ben. Als ik niet zou denken dat ik ze allebei zou kunnen winnen, zou ik het niet proberen.”

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone