Cavendish verdedigt wielrennerij na USADA-rapport

zaterdag 13 oktober 2012 om 10:04

Cavendish

foto: Sirotti

Topspurter Mark Cavendish denkt dat het oneerlijk is dat de wielrennerij wederom een negatief beeld heeft gekregen na het vernietigende USADA-rapport over de dopingpraktijken van Lance Armstrong. “Iedereen weet hoe het er vroeger aan toe ging en nu wordt het wielrennen opnieuw achtervolgd door gebeurtenissen uit het verleden,” aldus Cavendish tegen SkySports.

De rappe man van Sky weet zeker dat zijn generatie schoner is. “We boeken progressie, maar sommige cynici zien dat liever niet gebeuren. Er zijn mensen die als ze het woord ‘wielrenner’ horen net doen of ze iets bij zich injecteren. Heel kortzichtig. Dat is niet fair richting de huidige generatie,” zo stelt Cavendish.

Hij benadrukt dat er niet alleen in de wielersport vals wordt gespeeld. “In elk beroep komt bedrog voor. Het gebeurt in de entertainmentindustrie, er zijn ook vast en zeker journalisten die liegen om een beter verhaal te krijgen,” weet Cavendish. “Als je echter tijd, geld en energie steekt in het ontmaskeren van de bedrieger, dan slaag je daar ook in. In het wielrennen gebeurt dat.”

“Het is niet eerlijk om te zeggen dat wielrennen een vuile sport is omdat de antidopingautoriteiten zich niet bekommeren om het imago van de sport en de dopingzondaars pakken,” zo zegt de Britse sprintbom. “Dat betekent juist dat ze dingen willen veranderen, voor een betere toekomst van het wielrennen.”

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone