Cavendish: “Meer fysieke schade dan nodig was”
foto: Sirotti
dinsdag 11 december 2018 om 13:19

Cavendish: “Meer fysieke schade dan nodig was”

Mark Cavendish is verkeerd omgegaan met het Epstein-Barr virus. “Ik heb mezelf alleen maar meer schade aangericht”, blikt de sprinter van Dimension Data terug bij BBC Sport.

In 2017 speelde het virus, dat onder andere de ziekte van Pfeiffer veroorzaakt, voor de eerste keer op bij de Brit. In de Dubai Tour maakte hij zijn comeback, direct met een ritzege. In de Tour de France van 2018 eindigde Cavendish twee keer in de top tien. Maar het voelde nog steeds niet lekker, en terecht. Het virus werd opnieuw geconstateerd, waarna Cavendish wederom een periode rust nam. De winnaar van dertig Touretappes hoopt en denkt dat het virus nu genezen is. “Ik ben ok nu, maar je weet nooit met Epstein-Barr.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
12 december 2018 00:11
Tja Mark, tock kun je pfeiffer maar echt 1x krijgen. Klopt dus niet, smoesjes aan t verzinnen!!?
    12 december 2018 10:05
    Onzin makker. Meestal maar één keer maar ten eerste krijgen veel mensen een terugval en ten tweede is een zeldzame tweede keer vaak heftiger nog.
12 december 2018 14:04
Wat een onzin @Hessers... Veelal krijgen mensen het maar één keer. Echter zijn er genoeg mensen die het twee keer of vaker krijgen en dan is het inderdaad vaak wel een tandje erger. Dus niets smoesjes....

Reacties zijn gesloten.