Cavendish kent ploeggenoten voor Giro d’Italia 2013

dinsdag 30 april 2013 om 19:54

Mark Cavendish

foto: OPQS/Tim de Waele

Omega Pharma-Quick Step heeft de namen van negen renners bekend gemaakt waarmee het de komende drie weken de Ronde van Italië gaat rijden. De ploeg rekent op Mark Cavendish voor de massasprints.

De ploeg gaat in eerste instantie voor dagzeges en vertrekt zonder uitgesproken klassementsrenner naar de Giro. “We hebben onze ploeg gebouwd rond Mark Cavendish,” verduidelijkt ploegleider Davide Bramati. “De aanwezigheid van een pure sprinter als Mark zorgt ervoor dat we de wedstrijd anders aanpakken dan de vorige keren dat we deelnamen. In elke etappe waar er voor ons een mogelijkheid ligt, zullen we ons best doen te winnen. De eerste etappe in Napels is direct belangrijk. Iedereen wil strijden voor de roze trui. De concurrentie is enorm, maar we kunnen rekenen op een goede groep.”

Cavendish is de onbetwiste kopman. “Naast Mark hebben we ervaren renners als Golas en Pineau, die weten wat het is om voor een ritzege te gaan in de Giro,” legt hij uit. “Steegmans, Keisse en Trentin zullen zich laten zien in de sprinttrein voor Mark. In de bergen kunnen we rekenen op Serge Pauwels en Gianluca Brambilla.”

Selectie Omega Pharma-Quick Step voor Giro d’Italia 2013
Gianluca Brambilla, Mark Cavendish, Michal Golas, Iljo Keisse, Serge Pauwels, Jerome Pineau, Gert Steegmans, Matteo Trentin, Julien Vermote

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair