Cavendish keert terug in Turkije

maandag 15 april 2019 om 14:19
Cavendish keert terug in Turkije

foto: Cor Vos (archief)

Mark Cavendish maakt na een maand afwezigheid zijn rentree in het peloton. Dat doet de Britse sprinter van Dimension Data in de Ronde van Turkije. Zijn laatste wedstrijd was Parijs-Nice van begin maart, waarin hij op moest geven.

Cavendish moest onder meer Milaan-San Remo aan zich laten voorbijgaan, maar de reden van zijn break was niet geheel duidelijk. Ook manager Doug Ryder had geen zicht wanneer de sprinter weer in actie zou kunnen komen. Blijkbaar is het probleem opgelost, want de knoop is doorgehakt: Cav is van de partij in Turkije.

In het persbericht over de aankondiging van de selectie zet Dimension Data niet veel over de Brit, alleen dat Cavendish in 2014 en 2015 ook actief was in deze rittenkoers. In die twee edities won hij liefst zeven etappes. Met Ryan Gibbons heeft de ploeg nog wel een tweede sprinter in Turkije. In de bergetappe mogen Ben O’Connor en Scott Davies hun gang gaan.


Lees hier de uitgebreide voorbeschouwing op de Ronde van Turkije 2019.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Mwielerfan 15 april 2019 om 14:22

Dus nog steeds geen zicht op verbetering maar we moeten toch wat?

Viktrodriguez 15 april 2019 om 14:54

Het zal aan mij liggen, maar dit komt niet geheel professioneel over:

”Cavendish moest onder meer Milaan-San Remo aan zich laten voorbijgaan, maar de reden van zijn break was niet geheel duidelijk. Ook manager Doug Ryder had geen zicht wanneer de sprinter weer in actie zou kunnen komen. Blijkbaar is het probleem opgelost, want de knoop is doorgehakt: Cav is van de partij in Turkije.”

Hollow Knight 15 april 2019 om 15:59

Echt benieuwd of hij hier beter voor de dag zal komen. Er staan toch een aantal deftige sprinters aan de start met Jakobsen, Hodeg, Sam Bennett & Caleb Ewan.

Polleke 15 april 2019 om 20:03

Paniek bij DD…hun veel te duur betaalde kopman (+ entourage) rendeert niet, zoals voorzien door de doorsnee volgers, managment mag de schuld bij zichzelf leggen….

Mwielerfan 15 april 2019 om 22:03

Ze wisten dat het een gok was en dat het verkeerd uit kon pakken. Soms gok je mis

Headlines

Materiaalzone

Populair