Cavendish: “Graag groene trui en wereldkampioen”

woensdag 13 januari 2010 om 14:53

HTC-Columbia treft op trainingskamp in Mallorca de laatste voorbereidingen op het nieuwe wielerseizoen. Toch hebben de renners er ook tijd voor een babbel met de pers. Mark Cavendish was een van de renners die de media te woord stond op de persconferentie van gisteren, en hij deed zijn plannen voor 2010 uit de doeken. Cyclingnews was erbij en tekende volgende uitspraken op van de man van Man.

“Vooral de groene trui in de Tour en het Wereldkampioenschap in Melbourne houden me bezig”, is de weinig verbazende eerste vaststelling. “Milaan-Sanremo winnen met het rugnummer 1 zou echt super zijn, maar toch schat ik de Tour en het WK hoger in. Dat zijn dan ook mijn hoofddoelen voor dit jaar. Opnieuw naast de groene trui grijpen zou een mislukking zijn”, aldus Cavendish.

Betekenen zijn WK-ambities dan ook dat Cavendish van plan is de Vuelta te betwisten? “Dat weet ik nog niet helemaal zeker. De Ronde van Californië is heel belangrijk voor de [Amerikaanse] sponsor, maar in mei zou ik eigenlijk heel graag in de Giro starten. Maar we hebben nog geen beslissing genomen, want ik wil er eerst met de ploeg over spreken. We zien wel”, zegt de spurtbom.

Wel staat al vast dat Cavendish zijn seizoen begin februari start in de Ronde van Qatar. Daarna staat waarschijnlijk ook de Ronde van Oman op het programma, al is de Ronde van Algarve ook nog een optie. Via de Monte Paschi Eroica en Tirreno-Adriatico hoopt hij zich klaar te stomen voor Milaan-Sanremo. Om het voorjaar af te sluiten zal Cavendish ook starten in Gent-Wevelgem, aar hij eveneens wil schitteren, en de Ronde van Vlaanderen, waar hij naar verluidt vooral ervaring wil opdoen.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone