Cavendish en Quick-Step-Alpha Vinyl zijn het eens over een nieuwe verbintenis

donderdag 2 december 2021 om 13:04
Cavendish en Quick-Step-Alpha Vinyl zijn het eens over een nieuwe verbintenis

foto: Cor Vos

De kogel is door de kerk: Mark Cavendish koerst ook volgend jaar voor Quick-Step-Alpha Vinyl, de ploeg van Patrick Lefevere. De teambaas heeft aan Het Nieuwsblad laten weten dat er een overeenkomst is voor één extra seizoen. Cavendish moet alleen nog een handtekening zetten onder zijn nieuwe verbintenis.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“We zijn rond”, reageert Lefevere kort maar krachtig. Het is nu nog wachten op de handtekeningen, maar die volgen zeer snel. Komende maandag vertrekt de Belgische formatie namelijk naar Spanje voor een stage in Calpe, het bekendste overwinteroord voor profwielrenners. “En Mark is daar zeker bij”, aldus Lefevere. “Alleen mag hij niet vliegen na de klaplong die hij opliep in de Zesdaagse van Gent. We werken aan een oplossing met de auto of de trein.”

Moeizame aanloop 
Bijna niemand twijfelde over een langer verblijf van Cavendish bij de Quick-Step-ploeg, maar achter de schermen verliepen de onderhandelingen moeizaam. Lefevere wilde eind november, tijdens de Zesdaagse van Gent, een doorbraak forceren. “Anders wordt het weer uitgesteld. Ik weet dat hij dat ook wil. Elke keer als hij iemand van de ploeg hoort, vraagt hij wat ik gezegd heb”, vertelde de uitgesproken ploegbaas.

Het afronden van de onderhandelingen zat hem in de financiële details. Waar Cavendish een hoger salaris wil, geeft Lefevere hem liever meer winstpremies. Ook de toekomst van Cavendish, die dit jaar een heropleving kende met onder meer vier etappezeges in de Tour de France, na zijn sportcarrière was een onderhandelingspunt.

Dit artikel delen:

18 Reacties

ThorHushovd 2 december 2021 om 13:13

En, mag hij blijven na z’n actieve wielerloopbaan?

0
Turtlehead 2 december 2021 om 20:32

Ja, maar hij krijgt maar een klein salaris, want ‘anders kost het geld’.

Benieuwd of hij zich nog een keer kan opladen.

0
Michelangelo 2 december 2021 om 13:18

Goed voor Cav.

Benieuwd of in het contract ook een tourdeelname is opgenomen. Want als ik Cav was, dan zou dat denk ik nog het enige echt doel zijn in mijn loopbaan. Gratis fietsen, maar met wel de afspraak om met Morkov en een paar andere straffe aantrekkers naar de TdF te mogen en een dikke premie bij een ritzege.

0
Reutemeteut 2 december 2021 om 13:23

En Jakobsen stuur je mee in die sprinttrein?

0
Romāns Vainšteins 2 december 2021 om 13:51

Lijkt me wel gezien er qua publiciteit enorm veel op het spel staat met een record binnen handbereik. Ook Jakobsen die vanuit een coma en met geen tand meer in de mond 1,5 jaar later een tour spurt wint zit een goed verhaal in. Ik denk dat hij ze allebei meeneemt met dan een REV vs Almeida scenario als eventuele dreiging op de koop toe. Ter plekke kijken wie je uitspeelt, je moet durven gokken immers.

Sowieso zal QS beter naar FR trekken met een spurt trein + Flip. Giro helemaal voor de ritten en vuelta poging 2 met Evenepoel als klassementsman.

0
Mystieke_Monnik 2 december 2021 om 14:01

Cav , Fabio of allebei naar de Tour? Een luxe-probleem, maar wel een probleem. Verschil is wel dat Fabio zonder Morkov zijn etappes in de Vuelta heeft gepakt. :-)

0
lo squalo dello Stretto 2 december 2021 om 14:19

Ik denk niet dat ze het zullen doen maar er zit wel iets in om ze allebei mee te sturen. Jakobsen is te goed om enkel in de Giro/Vuelta te sprinten; zeker gezien het team geen klassementsrenner heeft (tenzij Evenepoel maar die rijdt wellicht maar één grote ronde dus er is plaats zat voor spurters).

Alpecin-Fenix deed het de voorbije Tour ook en zowel Merlier als Philipsen kregen er kansen om een rit te winnen. Wie weet dat Jakobsen zich schikt in een rol dat ze het de eerste 3 massasprinters proberen met Cav en zodra die een rit binnen heeft; is het voor Jakobsen.

Maar zoals gezegd zullen ze het op de weg mogen uitvechten in de maanden voor de Tour en vermoed ik dat er maar eentje mag gaan.

0
Michelangelo 2 december 2021 om 14:20

Persoonlijk acht ik jakobsen kansrijker in de massasprints. Maar Cavendish kansrijker om het legendarische record van Merckx te kraken, mits een goede trein.

Allebei meesturen? Dat kan, maar als je een poging wilt wagen voor het record te gaan dan moet je m.i. Jakobsen thuislaten. Meesturen in de andere twee grote rondes, samen met Evenepoel en wat vrijbuiters eromheen lekker kijken of je toch een klassementje kunt scoren en wat ritjes kunt pakken.

0
platteprijs 2 december 2021 om 17:06

Jakobsen is toch veel beter dan Cavendish. Als Morkov in etappe 1 was afgestapt, had Cavendish geen enkele etappe gewonnen. En als er volgend jaar een normaal aantal A-sprinters aan het vertrek staan, maakt hij zelfs met Morkov geen kans.

0
Panache 2 december 2021 om 19:49

We zien april/mei wel welke sprinter het hoogste niveau haalt. Hebben ze beiden hun topniveau dan zou ik ze ook allebei meenemen.

0
Mwielerfan 2 december 2021 om 20:07

Cavendish is oud en taai. Jacobsen week 1, Cavendish vanaf etappe 10

0
Michelangelo 2 december 2021 om 20:39

@Mwielerfan,
of precies andersom. Cav totdat hij een etappe wint. En dan stopt hij direct met koersen en is het aan Jakobsen voor de rest van de TdF…

Als Cav met Morkov nog goed genoeg is tenmiste.

0
Brigand 2 december 2021 om 14:32

Nu Dylan Groenewegen blijkbaar de Giro gaat rijden (de Tour is immers voor Wout) zou het een prima gelegenheid zijn voor Fabio Jacobsen om aldaar op een sportieve manier weerwraak te gaan nemen op Dylan in een grote rittenwedstrijd na hetgeen er in Polen gebeurd is .

0
platteprijs 2 december 2021 om 17:10

@Brigand, weerwraak?? Ik wist niet dat Groenewegen zich al gewroken had op Jakobsen.

0
Thom Bijzitter 2 december 2021 om 15:44

Wat is er gek aan meenemen van Fabio en cav? Risicospreiding voor uitvallen en wie weet is de samenwerking wel top en halen ze het beste in elkaar boven

0
Deel Koeper 2 december 2021 om 18:43

Geen idee wie er nog allemaal gaat meedoen, maar in een serieus bezet sprintersveld kan Jakobsen een rit (misschien 2) winnen, Cavendish gaat dat echt niet doen.

Maar die ene mogelijk toevallige zege van Cavendish is commercieel 10 keer interessanter dan 3 van Jakobsen, dat comeback-verhaal is goed voor het eerste jaar, daarna gaat dat veel minder spelen. Het is maar wat de ploeg meer prioriteit geeft.

Allebei zie ik niet gebeuren.

0
Mwielerfan 2 december 2021 om 20:09

Jacobsen is een Nederlands verhaal en terugkerende sprinters heb je voortdurend, renners naar doodsmakken helaas ook, Cavendish is juist internationaal. En het record van merckx…

0
Jean Dumas 3 december 2021 om 07:38

Ze zullen wel ergens in het midden zijn uitgekomen. Cavendish zal zeker van waarde zijn voor Jakobsen en wellicht niet meer winnen wat hij dit jaar won.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone