Cavendish eert afscheidnemende ploeggenoot en vriend Renshaw

vrijdag 5 juli 2019 om 08:10
Cavendish eert afscheidnemende ploeggenoot en vriend Renshaw

Cavendish en Renshaw juichen na een nieuwe zege - foto: Cor Vos

Mark Renshaw is bezig aan zijn laatste maanden als profwielrenner, zo liet de Australiër donderdag weten. De 36-jarige renner maakte tijdens zijn carrière vooral naam als sprintaantrekker van Mark Cavendish. “Ik hoop dat we nog één keer samen zullen koersen. Bedankt voor alles”, zo laat Cav weten op Twitter.

Renshaw en Cavendish werden exact tien jaar geleden voor het eerst ploeggenoten, toen die eerste een contract tekende bij Columbia-HTC. Het bleek het begin van een succesvolle periode, met Renshaw als sprintaantrekker en Cavendish als sprinter van dienst. Dit bleek vooral tijdens de Tour de France.

Zo won Cavendish maar liefst zes etappes in de Tour van 2009, gevolgd door vijf ritzeges in 2010 én nog eens vijf in 2011. De ervaren Renshaw speelde vaak een cruciale rol in de sprintvoorbereiding. Na enkele succesvolle seizoenen verdween HTC van het wielertoneel, waardoor Renshaw de overstap maakte naar Rabobank en Cavendish tekende bij Sky.

Renshaw en Cavendish verloren elkaar echter niet uit het oog. Ze werden in 2014 weer herenigd bij Omega Pharma-Quick-Step, om twee jaar later gezamenlijk de overstap te maken naar Dimension Data. “Mijn oude vriend, ploeggenoot, lead-out man, loodsmannetje, kamergenoot en nog zoveel meer neemt afscheid”, aldus Cavendish.

Dit artikel delen:

8 Reacties

r_nijman 5 juli 2019 om 08:23

Hij kon een hork op de fiets ( en soms in interviews) zijn, maar het lijkt me een geweldige vent als teamgenoot, een echte liefhebber en gentleman. Ik duim met ‘m mee, dat ze die láátste wedstrijd samen mogen rijden.

0
VerstandOpNul 5 juli 2019 om 08:58

Goed voorbeeld doet volgen…

0
bilthoven 5 juli 2019 om 09:27

Als je dit leest, snap je waarom zijn ploeggenoten voor hem door het vuur gaan. Cav is een bijzonder emotioneel mens, maar hij heeft het hart op de juiste plaats. Hopelijk slaagt hij er toch nog in om na zijn ziekte nog een keer terug te komen. Het is hem gegund!!

0
Japsie 5 juli 2019 om 10:40

Ik vind Cav alles behalve een gentleman. Een vervelend mannetje die als zijn emoties hoog oplopen mensen van de fiets smijt en duwt.

0
Scott Sunderland 5 juli 2019 om 13:04

Renshaw ging naar Rabobank om voor eigen kans te kunnen sprinten. Dat was een lesje in nederigheid. Daarna heeft hij alleen nog gewerkt voor anderen, met name Cavendish.

0
Veloburto 5 juli 2019 om 13:43

Ik vind Cav een held. Bizar dat iemand 30 etappes in de Tour kan winnen en dat er met zo weinig respect door sommigen op WF over hem wordt gepraat.

0
Brabander 5 juli 2019 om 14:23

Prachtige tweets ook. Dat is nu echt ‘eren’.

0
kielabokki 5 juli 2019 om 14:28

Een man van uitersten, positief en negatief. Hoe dan ook een relatieve legende.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone