Cavendish: “Combinatie Tour/Londen niet ideaal”

dinsdag 1 november 2011 om 18:16

Mark Cavendish

foto: Sirotti

De Tour de France en de Olympische Spelen zijn de belangrijkste doelen van Mark Cavendish in 2012. Dat vertelde de regerend wereldkampioen tegen de Britse krant The Telegraph. De 26-jarige Brit veroverde in 2011 zowel de puntentrui in de Tour als de regenboogtrui op het WK.

Cavendish zal volgende zomer eerst zijn groene trui verdedigen in de Tour. Zes dagen na de aankomst in Parijs wacht de Olympische wegwedstrijd. “Dat is alles behalve ideaal,” vertelde Cavendish. “Maar dat is voor alle wedstrijden hetzelfde. Het gaat een wedstrijd worden die lastig te controleren zal zijn. Maar wanneer we rijden zoals op het voorbije wereldkampioenschap, kunnen we tot de favorieten behoren. En dat we op eigen grond rijden zal alleen maar voor extra motivatie zorgen.”

De beste sprinter ter wereld rijdt volgend seizoen in het shirt van het Britse team Sky. “Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik bij hen terecht zou komen,” aldus Cavendish. “Het zal goed zijn om samen te rijden met dezelfde renners als op de Olympische Spelen. Voor het Britse wielrennen was dit de juiste beslissing.”

Hij ziet het niet als een probleem dat hij in de Tour het kopmanschap zal moeten delen met Bradley Wiggins. “Als ik zou denken dat het niet mogelijk was, dan had ik het niet gedaan,” aldus Cavendish.

Lees ook:
Cavendish zal Tour de France niet eerder verlaten

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair