Cavendish bevestigt dat hij wil vertrekken bij Sky

zaterdag 8 september 2012 om 22:16

foto: Sirotti

Mark Cavendish wil vertrekken bij zijn huidige ploeg Sky, dat vertelt de Brit tegen de Telegraph. De spurter hoopt op een gemoedelijk afscheid. De wereldkampioen gaat tijdens de Tour of Britain met teammanager Dave Brailsford in gesprek. Cavendish hoopt dat hij hem niet in de weg zal staan door een grote afkoopsom te vragen.

“Ik wil het beste voor het Britse wielrennen. Het is zo snel gegroeid. We hadden het idee dat we een Brits super team konden hebben dat overal etappes won en domineerde,” stelt Cavendish. “Dave Brailsford vertelde mij het idee vorig jaar, maar het is niet zo geworden als gedacht. Het is moeilijk om het uit te voeren,” weet de spurter.

“Het winnen van de gele trui is het grootste wat je kan bereiken in de wielersport. Het zou verkeerd zijn als ik niet een team en een bedrijf wil waar ik van houd, maar het beperkt me in wat ik kan doen als wielrenner. Ik heb de ambitie om zo veel ritten in de Tour de France te winnen als ik kan en ik wil bij een team horen, waar dat mogelijk is,” aldus Cavendish.

De Brit vergelijkt zijn situatie met een lange afstandsrelatie: “Alles is geweldig, maar je leeft uit elkaar en het werkt gewoon niet. Je wilt wel vrienden blijven en je wilt dat het beste gebeurt, zodat alles goed kan komen en je dicht bij elkaar kunt blijven,” zo zegt de renner van het eiland Man.

Cavendish geeft aan dat hij hoopt op een passend afscheid: “Ik ben erg blij geweest met Sky. Ik ben nog steeds blij met Sky. Het zijn de jongens en het management met wie ik opgroeide in het wielrennen. Ik wil Sky niet hinderen en hopelijk hinderen ze mij ook niet,” doelend op een mogelijke transfersom die Sky zal vragen aan teams die de spurter willen aantrekken.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone