Cavendish: “Ben op mijn plaats bij Columbia”

maandag 30 november 2009 om 12:58

Mark Cavendish werd de voorbije maanden meerdere malen aan Team Sky gelinkt, maar de spurtbom van het Britse eiland Man zal ook volgend jaar gewoon bij Team Columbia rijden. Dat heeft hij zelf gezegd tijdens een interview met de Britse krant The Times.

“Ik voel dat ik op mijn plaats ben bij Columbia. Ik ben niet op zoek naar een nieuwe ploeg. Ik wil gewoon winnen, en waar kan ik dat beter doen dan bij Columbia? Het is op dit moment gewoon de beste ploeg”, stelt Cavendish. Hij vertelde ook dat er nooit concrete interesse is geweest van Team Sky, hoewel zijn naam vaak in verband werd gebracht met de nieuwe Britse équipe.

Toch acht hij het niet onmogelijk dat hij ooit haar kleuren zal verdedigen. “Als Sky de beste ploeg is binnen vijf jaar, dan zal ik voor Sky rijden. Maar dat geldt ook voor andere ploegen. Ik zal overal evenveel betaald worden, maar wil gewoon bij de beste ploeg rijden. En op dit moment is dat Columbia.”

Als voorbeeld geeft ‘Cav’ de afgelopen editie van Milaan-Sanremo. “De ploeg was helemaal rond mij gebouwd. Ik had acht ploegmaats die enkel en alleen voor mij reden. Jammer dat George (Hincapie) er volgend jaar niet meer bij is. Hij had echt een heel groot aandeel in veel mijn zeges. Hij is onvervangbaar, maar we zullen toch moeten proberen zijn verlies op te vangen”, besluit Cavendish.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair