Cavagna en Vansevenant raken geblesseerd tijdens ploegstage in Spanje

vrijdag 10 december 2021 om 14:50
Cavagna en Vansevenant raken geblesseerd tijdens ploegstage in Spanje

Vansevenant - foto: Cor Vos

Rémi Cavagna en Mauri Vansevenant zijn woensdag geblesseerd geraakt bij een trainingsongeval tijdens de ploegstage van Deceuninck-Quick-Step in Spanje. De Franse hardrijder liep daarbij een gebroken rugwervel op, het Belgische klimtalent brak een duim.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Deceuninck-Quick-Step begon onlangs de voorbereiding op het nieuwe seizoen tijdens het eerste trainingskamp van deze winter in Calpe, aan de Costa Blanca. Maar voor Cavagna (26), afgelopen jaar winnaar van het Frans kampioenschap, en Vansevenant (22) was het trainingskamp van korte duur: beide renners waren woensdag namelijk betrokken bij een trainingsongeval.

Vansevenant liep bij het incident een gebroken duim op en is teruggevlogen naar België, waar hij verder wordt behandeld. Cavagna brak een wervel in zijn onderrug en wordt verder behandeld in Spanje. Hij wordt momenteel verzorgd in het ziekenhuis IMSKE in Valencia, waar men van plan is hem maandag te opereren. Onderzoek wees uit dat er geen neurologische schade is.

Dit artikel delen:

8 Reacties

5211 10 december 2021 om 15:15

De één over de ander gevallen? Afdaling? Of wat het meestal is, aangereden.
Beide erg uiteraard maar toen ik de kop zag dacht direct weer aan een aanrijding.

Het gebeurt nog dagelijks zoals ook hier enkele dagen terug er een automobilist over een fietspad naar een tankstation raast en tegelijk een renner het ziekenhuis in rijd.

Grote vraag blijft hoe men in meerdere landen automobilisten meer bewust kan maken. Ook al is mogelijk deze valpartij eenzijdig.

0
Romāns Vainšteins 10 december 2021 om 15:29

Klopt best wel maar als ze met de sturen in elkaar gehaakt zijn is het weer tijd voor landelijke campagnes om niet te dicht naast elkaar te rijden.

0
5211 10 december 2021 om 16:26

Lekker keuvelend en dan met de sturen in elkaar, het zou zomaar kunnen.

De jongens waar ik regelmatig mee rijd, tenminste als het niet echt volle bak gaat, een junior en een belofte, daarmee wanneer we duur doen vaak met sturen tegen elkaar op tempo 32 / 36.
Maar met de gewone groepen trimmers dan krijg je direct een waarschuwing. De meeste kunnen kort naast elkaar rijden niet aan. Of kom je heel dichtbij dan schrikken ze terwijl er niets gebeurt als beide opletten.
Anderzijds ook niet vreemd want ook in het peloton zijn er veel die het eigenlijk maar niets vinden. Sommige stoppen met koersen juist om dat compacte peleton. En daar gebeurt inderdaad nogal eens een valpartij.

0
xistnc 10 december 2021 om 17:04

Hier wat meer tekst en uitleg, klik.

0
5211 10 december 2021 om 18:15

Dank je. Inderdaad helaas weer een aanrijding door onoplettende automobilist.

Dit verandert niet tenzij er gruwelijk zware straffen voor komen die ook als voorbeeld stellen dienen. Echter acht men dergelijke straffen buitenproportioneel wat mogelijk ook zo is, maar het probleem verdwijnt zo ook niet.

0
Franco Ballerini 10 december 2021 om 18:26

Gruwelijk zware straffen? Omdat een stel idiote wielrenners denken dat ze de King of the Road zijn en met 45 km/h door een 30 km zone razen?

0
Dikke Man 10 december 2021 om 19:30

Mensen verwachten vooral niet dat wielrenners sneller zijn dan de automobilist. Als ze een tijdje niemand hebben ingehaald, sturen ze zonder te kijken naar rechts. Ik betrap mezelf er ook op soms. Met die elektrische bliksemfietsen die tegenwoordig langsrijden gebeurt het wel vaker dat je eraan herinnert wordt toch goed op te letten. Hopelijk helpt dit bij de bewustwording.

0
Murcia 10 december 2021 om 19:48

Onoplettendheid bestrijden met gruwelijk zware straffen is een novum. Wat het nut daarvan zou zijn ontgaat mij volledig. Het probleem blijft dat fietsen op de openbare weg met de jaren steeds gevaarlijker is geworden en de oplossing is er niet één twee drie.
Ik hoop dat beide heren snel hun training kunnen hervatten.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone