Casper Pedersen verrast sprinters in Denemarken met late uitval

Casper Pedersen verrast sprinters in Denemarken met late uitval
dinsdag 12 september 2017 om 17:53

Casper Pedersen heeft de openingsetappe in de Ronde van Denemarken op zijn naam geschreven. De 21-jarige Deen van Giant-Castelli wist knap uit de greep te blijven van een aanstormend peloton. Nacer Bouhanni (Cofidis) moest zich tevreden stellen met de tweede plaats, voor Sunweb-renner Phil Bauhaus. Door zijn ritwinst mag Pedersen ook de eerste leiderstrui aantrekken.

In regenachtige en winderige omstandigheden werden de renners omstreeks de klok van één in gang geschoten voor een ruim 176 kilometer lange etappe richting Kalundborg. Al vroeg formeerde zich een kopgroep, bestaande uit Florian Maitre (Direct Energie), Nicklas Bøje (Giant-Castelli), Mathias Krigbaum (ColoQuick CULT), Mathias Bregnhøj (BHS-Almeborg Bornholm), Andreas Kron (Riwal Platform) en Silas Clemmesen (nationale selectie). De zeskoppige vluchtgroep bouwde een maximale voorsprong uit van vijf minuten.

De koers leek voort te kabbelen, maar enige opwinding ontstond toen de koplopers verkeerd werden gestuurd. Het noopte de organisatie tot het neutraliseren van de koers. Na vijftien minuten werd de wedstrijd weer in gang geschoten. Op 35 kilometer van de streep was het verhaal van de vluchters – door beulswerk van Sunweb op kop van het peloton – al ten einde. Daaropvolgend probeerden Trek-Segafredo renners Jasper Stuyven en Mads Pedersen om het peloton in waaiers te trekken.

Ondanks de ontplooide initiatieven, werd de groep met Pedersen weer opgeslokt door het peloton. Een massasprint leek onvermijdelijk, maar dat was buiten Casper Pedersen gerekend. De 21-jarige jongeling van Giant-Castelli viel op vijf kilometer van de streep aan, en reed al snel een voorsprong van ruim tien seconden bijeen. Ondanks verwoede pogingen van de sprintersploegen in de achtergrond, hield de jonge Deen knap stand.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Chasse_patate 12 september 2017 om 18:01

Degenkolb man man man.

FritsvanHoefelen 12 september 2017 om 18:08

Altijd leuk als zo’n Deentje de sprinters klopt.
Bouhanni won de sprint overtuigend, dus die bus heeft het weer zwaar te verduren.

tvm 12 september 2017 om 18:12

Sterk gereden hoor. Ze kwamen niet dichter, al was er ook weinig organisatie.

FritsvanHoefelen 12 september 2017 om 18:37

Is er eigenlijk een link tussen Giant-Castelli en Sunweb? Of zijn alleen de fietsen hetzelfde?

LutsenkoFan 12 september 2017 om 18:45

Is sponsor Giant gewoon. Anders kon je ook wel Denen verwachten bij Sunweb. (andersen erbuiten gelaten.)

skylimit 12 september 2017 om 20:01

@redactie livestream niet gezien ? Casper Pedersen was al voor de laatste ronde in de aanval en 1 rondje was meer dan 5km.

Dolfy 12 september 2017 om 20:16

@skylimit Hij was twee keer in de aanval, eerst met een ploeggenoot Guldhammer maar die aanval strandde en daarna rond kilometer 6 solo. Knap van hem om het eerste peloton dat nog over was te verschalken. De vele aanvallen hadden hun werk gedaan, dat wel…

FritsvanHoefelen 15 september 2017 om 14:18

FritsvanHoefelen – 12 september 2017 om 18:37
Is er eigenlijk een link tussen Giant-Castelli en Sunweb? Of zijn alleen de fietsen hetzelfde?

Inmiddels is er wel een link. Ze fietsen op elkaars fietsen

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone