Carlos Betancur opent Vuelta a Castilla y Leon met overwinning

vrijdag 15 april 2016 om 17:50
Carlos Betancur opent Vuelta a Castilla y Leon met overwinning

foto: Sirotti

Carlos Betancur heeft de openingsrit van de Vuelta a Castilla y Leon gewonnen. De renner van Movistar kwam in het Portugese Bragança na een wedstrijd van 166,3 kilometer als eerste over de finish door Pello Bilbao te verslaan.

Acht man op pad
De regenachtige etappe werd gekleurd door een vlucht van acht renners. De Australiër Adam Phelan (Drapac) en de Brit Tom Baylis (One Pro Cycling) ontsnapten samen met de Portugees António Barbio (Efapel) en de Spanjaarden Aitor Gonzalez (Euskadi), Jorge Cubero (Burgos-BH), Peio Goikoetxea (Manzana Postobon), Fernando Grijalba (Inteja-MMR) en Raul Alarcon (W52-FC Porto). Het peloton liet de vluchters niet ver weg rijden en hield de voorsprong lang rond de twee minuten. De voorsprong groeide nog tot vier minuten, waarna Movistar de touwtjes in handen nam.

Tijdreis
Doordat de etappe van het Spaanse Alcanices naar het Portugese Bragança voerde, maakten de renners een reis voor de tijd. Movistar trok zich daar niets van aan en haalde de vluchters terug. José Goncalves van Caja Rural-Seguros RGA probeerde in de slotfase te ontkomen aan de Movistar-overmacht, maar die missie mislukte. Zijn ploegmaat Pello Bilbao lukte dat wel op de laatste gecategoriseerde klim van de dag, hij kreeg niemand minder dan Carlos Betancur (Movistar) met zich mee.

Betancur mag aan de champagne
Bilbao bewoog hemel en aarde om Betancur van zich af te schudden, maar de Colombiaan gaf zich alles behalve gewonnen. De tweestrijd werd op de eindstreep beslecht in het voordeel van Betancur, die het vertrouwen dat Movistar hem gaf – na een lastige periode bij AG2R La Mondiale – nu terugbetaalt met een ritzege en de eerste leiderstrui in de Vuelta a Castilla y Leon.

De ritoverwinning betekent de eerste zege voor Betancur in 761 dagen, rekende @CafeRoubaix uit. Toen won hij het eindklassement in Parijs-Nice van 2014. De Ronde van Castillië en Leon duurt nog tot en met zondag.

Dit artikel delen:

38 Reacties

LutsenkoFan 15 april 2016 om 20:03

En Bilbao is niet de minste! Die heeft nog een erg sterke ronde van baskenland achter de rug.

klootje kriekeljon 15 april 2016 om 20:14

Een paar hele grappige reacties! :)

MooieMario 15 april 2016 om 20:27

Ik denk dat ze bij Movistar strenger voor hem zijn. Ik denk dat een renner als Betancur veel kan leren qua trainingsethiek en mentaliteit van Valverde. Bij Movistar is het niveau heel hoog en je wordt er gewoon keihard afgereden als je daar niet op gewicht bent en je niet topfit bent.

Romāns Vainšteins 15 april 2016 om 20:37

CdP verkondigt altijd, niet geheel onterecht, dat er geen perfecte kop op zit maar volgens mij is het meer een jongen die een vetrouwenspersoon/mentor nodig heeft, zeg maar iemand die weet wat voor kereltje het is, zijn zelfvertrouwen op peil houdt en kan prikkelen. Wie weet hebben ze die bij Movistar en komt hij sterker terug dan ook, als het echt pure onwil is was het niet zo'n leuke coureur geweest.

ah-ja 15 april 2016 om 21:36

Talent komt altijd bovendrijven. Jammer van de vele zure, jaloerse opmerkingen hier.

Il Cavaliere 15 april 2016 om 21:36

Ssssst. De haters op Wielerflits kunnen weer terug hun hok in.

wakkie 15 april 2016 om 22:42

Als hij volledig op het goeie pad zit nu, wordt dit smullen dit jaar! :D
Vamos, Carlos!

Lalsacien 15 april 2016 om 23:15

Hij heeft bij AG2R laten zien dat hij kon fietsen. Afwachten of zijn groeiende vorm doorzet tot wat hij daar eens gepresteerd heeft!

ivo001 15 april 2016 om 23:19

Barbero ook eindelijk weer ee s een degelijke prestatie

Leukefans 16 april 2016 om 03:37

Dat van die tijdreis is ook best slecht uitgewerkt, ik neem aan dat het iets met het tijdsverschil te maken heeft?
Dat Betancur nog eens wint is leuk voor hem, maar heeft natuurlijk zo goed als geen betekenis in dit extreem zwakke deelnemersveld. Alleen dat hij de normaal toch snelle Bilbao vloert in de spurt is toch wel enigzins opvallend.

kooltje 16 april 2016 om 07:09

Direct favoriet Op muur van Hoei

pirazzi 16 april 2016 om 10:52

Wat betreft de Waalse Pijl: Volgend jaar misschien want voorlopig staat Betancur nog niet op de startlijst voor de editie van komende woensdag.

denistel 16 april 2016 om 11:37

prachtig ik hoop dat ie nog meer mooie dingen laat zien dit jaar.

Headlines

Materiaalzone

Populair