Carlos Barbero wint openingsrit Castilla y Leon, Raymond Kreder vierde

Carlos Barbero wint openingsrit Castilla y Leon, Raymond Kreder vierde

foto: Sirotti (archief)

vrijdag 20 april 2018 om 17:39

De openingsetappe van de Vuelta a Castilla y Leon is gewonnen door Carlos Barbero. De 26-jarige Spanjaard van Movistar bewees zijn snelle benen in de straten van Salamanca, na een etappe van ruim 180 kilometer die nog even gekenmerkt werd door waaiers. Jon Aberasturi en Eduard Prades van Euskadi-Murias werden tweede en derde, voor onze landgenoot Raymond Kreder.

Een kopgroep van vier maakte het mooie weer in de openingsuren. Delko Marseille Provence KTM had met Gatis Smukulis en Delio Fernández twee mannetjes mee. Daniel Whitehouse (Interpro Stradalli) en Alexander Evtushenko (Lokosphinx) maakten de samenstelling compleet. Na twee van de drie beklimmingen bleven Fernández en Whitehouse over aan kop, met een voorsprong van een kleine twee minuten.

Movistar en Caja Rural-Seguros RGA leidden de achtervolging en haalden vijftig kilometer voor de finish de vluchters terug. Door stevige zijwind was het peloton in stukken gebroken op dat moment, met 27 renners aan kop: Barbero, Rosón, Carretero, Fernández (Movistar), Más, Aranburu (Caja Rural-Seguros-RGA), Rubio, López, Torres (Burgos-BH), Aberasturi, Saez, Irizar, Sanz, Pradera (Euskadi-Murias), Dempster, Plaza (Israel Cycling Academy), Carpenter, Magner, McNulty (Rally), Kreder (UKYO), Casimiro (Efapel), Toffali, González (Sporting-Tavira), César, Alarcón (W52-FC Porto), Strakhov en Sveshnikov (Lokophinx).

Twintig kilometer voor de meet was het echter gedaan met de pret voor de 27. W52-FC Porto, Caja Rural-Seguros RGA en Euskadi-Murias hielden het tempo hoog, maar in de sprint was het Carlos Barbero die zich met enkele fietslengtes verschil het snelst toonde. Het is voor de Movistar-sprinter zijn eerste seizoenszege.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Baik-Baik 20 april 2018 om 19:33

Euskadi doet een Roompotje?

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone