Carlijn Achtereekte blijft een jaar langer bij Jumbo-Visma

maandag 24 oktober 2022 om 15:26
Carlijn Achtereekte blijft een jaar langer bij Jumbo-Visma

foto: Cor Vos

Carlijn Achtereekte fietst ook in 2023 voor de vrouwenploeg van Jumbo-Visma. De voormalig langebaanschaatster maakte dit jaar de overstap naar de wielerwereld. “De ploegleiding en Achtereekte hebben veel vertrouwen in een vervolg van de samenwerking”, valt er te lezen in een perscommuniqué.

De uit Lettele afkomstige Achtereekte (32) kwam vijf jaar lang als schaatsster uit voor Team Jumbo-Visma en maakte in juni van dit jaar de overstap naar het wielrennen. De Olympisch kampioene op de 3000 meter maakte haar debuut als profrenster tijdens de Tour de Suisse. Daar passeerden veel facetten van het wielrennen de revue, zoals tijdrijden en klimmen. De renster kwam ook in actie tijdens de Vårgårda WestSweden, de Tour of Scandinavia en de Ceratizit Challenge by La Vuelta.

“In Scandinavië heb ik voor het eerst ervaren hoe het is om een bijdrage te kunnen leveren aan de prestaties van het team”, blikt Achtereekte nu terug op haar eerste stapjes als profwielrenster. “Marianne Vos reed heel sterk en had al drie etappes gewonnen. Ook op de laatste dag wilden we voor haar gaan. Ik kreeg die ochtend dan ook een duidelijke opdracht mee van de coach. We hebben de kopgroep teruggehaald en Marianne goed af kunnen zetten voor de laatste lokale ronde. Ze maakte haar favorietenrol waar en werd eerste. Dat gaf zoveel voldoening. Het voelde alsof ik zelf gewonnen had.”

Ruwe diamant
Volgens Rutger Tijssen, sporttechnisch manager van Team Jumbo-Visma Women, heeft Achtereekte in de voorbije maanden bewezen dat ze past binnen de ploeg. “Carlijn is een ruwe diamant. We zien veel potentie bij haar die ze nog lang niet volledig benut. We gaan haar dus verder begeleiden zodat ze nog veel vaker een belangrijke rol kan vervullen voor het team. Ik verwacht dat ze volgend jaar vooral in de zwaardere etappekoersen goed tot haar recht zal komen.”

Achtereekte heeft zichzelf ten doel gesteld om een goede trainingswinter te draaien zodat ze fit aan het voorjaarsseizoen kan beginnen. “Ook 2023 wordt weer een ontdekkingstocht, want ik heb nog nooit een voorjaarsklassieker gereden. Maar ik heb er heel veel zin in en weet dat het goedkomt.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Poeksel 24 oktober 2022 om 16:14

Twaalf namen voor volgens seizoen bekend (volgens pcs), benieuwd wie er nog bij komen.

0
Yeez 24 oktober 2022 om 18:00

Als je het persbericht van v empel mag geloven nog 4 nieuwe rensters. Er werd daar over 6 nieuwe namen gesproken. 2 zijn bekend

0
De Capybara van de Conradkade 24 oktober 2022 om 17:21

Helemaal gemist dat ze gestopt is met schaatsen. F

0
Jungle Man 24 oktober 2022 om 17:49

Heb haar na de aankondiging dat ze ging fietsen niet in het nieuws gezien met uitslagen of bijzondere verrichtingen o.i.d.
Met 32 jaar zal jumbo er wel wat in zien. Oftewel 2023 zal voor haar een belangrijk jaar zijn, en zal ze zich moeten bewijzen.

0
Alfred Issendorf 24 oktober 2022 om 18:04

Tja, 32 jaar. In het vrouwenwielrennen kan het nog wel. Gelukkig hebben ze Fem binnen. Hopelijk lukt het ze nog Puck, Shirin, en wie weet Leonie binnenboord te krijgen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone