Floyd Landis, Canyon dhb p/b Bloor Homes, Ster van Bessèges

donderdag 29 november 2018 om 15:15
Floyd Landis, Canyon dhb p/b Bloor Homes, Ster van Bessèges

foto: Sirotti

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Floyd Landis en Canyon dhb p/b Bloor Homes.

Landis vindt benoeming minister van justitie ongeldig

Floyd Landis is het niet eens met de benoeming van de nieuwe Minister van Justitie van de Verenigde Staten. De oud-wielrenner heeft een motie ingediend bij het Amerikaanse Hof van Beroep in het district Columbia. De nieuwe minister van justitie speelde namelijk een rol in de zaak van verdachten Lance Armstrong en Johan Bruyneel over het bedriegen van de Amerikaanse regering. Landis was klokkenluider in de zaak tegen zijn oud-ploeggenoot Armstrong en voormalig ploegbaas Bruyneel.

Johan Bruyneel werd schuldig bevonden en moest nog 1,2 miljoen euro boete betalen. Landis ontving als klokkenluider niets van dat bedrag. Hij ging in beroep en kreeg 10% van het bedrag aangeboden, maar dat moest goedgekeurd worden door de Minister van Justitie. Omdat de nieuwe minister ook betrokken was bij de zaak, vraagt Landis om opheldering.


Canyon-Eisberg in 2019 Canyon dhb p/b Bloor Homes

De Britse formatie Canyon-Eisberg gaat komend seizoen door het leven als Canyon dhb powered by Bloor Homes. Dhb is de naam van de kledinglijn die het bedrijf Wiggle heeft ontworpen. Het bouwbedrijf Bloor Homes wordt cosponsor van de continentale formatie.

“We hebben veel geluk gehad dat huidige sponsors hun steun hebben gegeven en dit heeft ertoe geleid dat we continuïteit hebben met enkele geweldige merken”, vertelt teameigenaar Tim Elverson, die trots is op het afgelopen seizoen. Een van de voorbeelden die Elverson aanhaalt heeft betrekking op Harry Tanfield. De tijdrijder, die in 2018 voor Canyon-Eisberg reed, won de eerste etappe van de Tour de Yorkshire. Zijn successen werden beloond met een transfer naar Katusha-Alpecin, een ploeg die ook gesponsord wordt door het Duitse fietsmerk Canyon. Wie er in 2019 voor de Continentale formatie Canyon dhb p/b Bloor Homes zullen uitkomen, is nog niet bekend.


Ster van Bessèges 2019 telt vier etappes

De Ster van Bessèges telt volgend jaar vier etappes. Lange tijd was het onzeker of de Franse rittenkoers überhaupt kon doorgaan, aangezien de organisatie kampte met een begrotingstekort. Door financiële steun van de departementen Alès Agglomération en Nîmes Métropole werd de koers echter gered van de ondergang. 

Toch is de organisatie genoodzaakt om de wedstrijd met één dag in te korten, waardoor er komend seizoen ‘slechts’ vier etappes op het programma staan. De ronde zal echter wél traditioneel worden beslist met een afsluitende tijdrit. De Ster van Bessèges zal worden verreden van 7 tot en met 10 februari. Dit jaar ging de zege naar Tony Gallopin.

Parcours flag-fr Ster van Bessèges 2019 (7-10 februari)
Etappe 1: Bellegarde-Beaucaire (162 km)
Etappe 2: Saint-Geniés-de-Malgoires-La Clamette (154 km)
Etappe 3: Bessèges-Bessèges (158 km)
Etappe 4: Alès-Alès (10,7 km, ITT)

Dit artikel delen:

4 Reacties

Brabander 29 november 2018 om 12:35

Lekker bekkende naam zeg voor een wielerploeg

bilthoven 29 november 2018 om 13:08

Inderdaad een moeilijke naam voor een wielerploeg. Wel prachtige shirtjes! Ben benieuwd naar de samenstelling van de ploeg. Die schijnt vanavond bekend gemaakt te worden. Zou best wel eens een aardige ploeg kunnen worden nu er nog zo veel renners wanhopig op zoek zijn naar een nieuwe ploeg. Met Stedman hebben ze in ieder geval al een veelbelovende (ronde)renner in hun ploeg.

west 29 november 2018 om 13:34

Weten ze dat ze een spelfout in hun teamnaam hebben?

bilthoven 29 november 2018 om 22:56

Vanavond is inderdaad het nieuwe team voor 2019 bekend gemaakt. Liefst 19 renners met als belangrijkste aanwinsten Dan Pearson (ex Aqua Blue, afgelopen seizoen 6e in de Ronde van Kroatië en 11e in de Ronde van Oman) en Thomas Stewart ( ex JLT Condor, winnaar van de Ronde van Normandië dit seizoen). Ze gaan heb ik begrepen komend seizoen ook de Nederlandse Topcompetitie rijden, we zullen ze dus regelmatig hier aan het werk zien.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair