Cancellara: “Weet niet hoever ik sta”

woensdag 10 februari 2010 om 13:37

Het was een enigszins verrassend beeld tijdens de ploegentijdrit van de Ronde van Qatar, afgelopen zondag: Fabian Cancellara, de onbetwiste nummer één in het tijdrijden, moest de rest van zijn ploeg Saxo Bank laten gaan. De Zwitser was een dag later, in tegenstelling tot enkele andere kanshebbers in het voorjaar, ook niet aanwezig in de eerste waaier. Maar ‘Spartacus’ maakt zich nog geen zorgen, weet Cyclingnews.

“Ik heb een zware winter achter de rug”, vertelt Cancellara. “Rond nieuwjaar lag ik ziek in bed, al ging het daarna snel beter. We hebben nu wel het trainingskamp in Fuertaventura achter de rug, maar ik weet nog niet goed hoe het nu met mijn conditie staat. Daarom start ik dan ook in Qatar en Oman: ik wil wedstrijdkilometers maken en vooruitgang maken.”

“Dat ik tijdens de ploegentijdrit moest lossen, is niet abnormaal. Ik had al enkele lange beurten op kop achter de rug toen ik de rest moest laten gaan. Ook maandag had ik al heel wat kilometers op kop gereden toen er waaiers getrokken werden. Ik ben hier vooral om de ploeg te helpen”, aldus de wereldkampioen tijdrijden.

Cancellara mikt ook dit jaar op de voorjaarsklassiekers, en specifiek op de Ronde van Vlaanderen. “Ik heb Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix al gewonnen, maar Vlaanderen ontbreekt nog op mijn palmares. Die hiaat wil ik heel graag opvullen, hoewel ik besef dat de Ronde door de opeenvolging van heuvels erg moeilijk te winnen is.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone