Campenaerts zet WK-ambities kracht bij: “Zou een ongelofelijke eer zijn”

zondag 5 september 2021 om 09:55
Campenaerts zet WK-ambities kracht bij: “Zou een ongelofelijke eer zijn”

foto: Cor Vos

Victor Campenaerts was gisteren een van de hoofdrolspelers in de lastige Ardennenetappe van de Benelux Tour. De Belg van Qhubeka NextHash was mee met de betere renners en kwam knap als vijfde over de streep. Het is een signaal richting bondscoach Sven Vanthourenhout, de man die verantwoordelijk is voor de selecties voor de komende wereldkampioenschappen in België.

Campenaerts probeert zich dit seizoen te transformeren van pure tijdritspecialist naar eendagscoureur en rittenkaper. Voorlopig legt hem dit geen windeieren, aangezien hij dit jaar al de beste was in een Giro-etappe en ook zaterdag liet hij zien veel meer te kunnen dan alleen maar maniakaal bezig zijn met tijdrijden. In de lastige Ardennenrit van de Benelux Tour naar Houffalize, gewonnen door Sonny Colbrelli, maakte hij mee de koers.

Campenaerts hoopt straks dan ook deel uit te maken van de WK-wegselectie, maar het laatste woord is aan bondscoach Vanthourenhout. “Het zou een ongelofelijke eer zijn om voor een kopman als Wout van Aert te rijden, maar ik weet niet wat ik moet denken”, houdt Campenaerts zelf ook nog een slag om de arm. “Een goede vorm is één ding, maar hoe pas ik in de ploeg? Welke rol ziet de bondscoach voor mij? Hoe ziet Wout mij in de ploeg?”

“Hoe zien de andere mannen mij? Vinden die mij geschikt voor de ploeg?”, gaat Campenaerts verder in gesprek met Belga. “Ik kan enkel maar tonen dat ik een goede vorm heb. In ritten als deze, maar ook op andere dagen. Ik heb de voorbije week toch getoond dat ik ook iets kan bijdragen in de sprintvoorbereiding voor Max Walscheid. Nu is het afwachten wat de bondscoach doet.”

Wellens in de aanval op weg naar Houffalize – foto: Cor Vos

Tim Wellens: “Ik wil er supergraag bij zijn op het WK”
Wout van Aert is als absolute kopman al een certitude voor het WK en ook Jasper Stuyven (zaterdag derde in Houffalize) en Tiesj Benoot zijn naar verluidt al zeker van hun plaats. Campenaerts doet nu ook een open sollicitatie en ook Tim Wellens hoopt er eind september bij te zijn in Leuven. De renner van Lotto Soudal liet zich gisteren ook opmerken in de Benelux Tour. “Ik wil er supergraag bij zijn op het WK, maar iedereen wil dat.”

“Het is moeilijk om mezelf een pluim te geven en te zeggen dat ik mee moet. Maar ik herhaal: ik voel me goed. En ik rijd altijd goed op het einde van het jaar. Met dit soort prestaties (zesde in Houffalize, red.) dwing je je selectie af, dat klopt. Voor de Benelux Tour heb ik contact gehad met de bondscoach. Hij zei dat de selectie hier gemaakt wordt, dus het ziet er goed uit”, klinkt het in gesprek met Belga.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Lendilonus 5 september 2021 om 10:18

Selecteren deze jongen, Victor is een rare en misschien niet fysiek de meest getalenteerde maar wel iemand die alles eruit haalt. Zeker als hij bereid is om alles voor Wout te geven lijkt me dit een goede knecht die ook niet beïnvloed gaat worden door het ploegenbelang zoals bij bepaalde jongens van Deceuninck dat wel het geval kan zijn.

Wheely 5 september 2021 om 10:21

Op zeker meenemen deze vent, zou er geen nacht over hoeven slapen.

bswinkelss 5 september 2021 om 10:28

Ik zou gaan voor: van aert, evenepoel, stuyven, campenaerts, benoot, wellens, declerq, de wulf

Willem Kieft 5 september 2021 om 11:32

Vanmarke (hoewel ik niet weet hoe hij die valpartij heeft verteerd) voor Wellens en Van Hooijdock of Lampaert voor Dewulff. Wat een keuze hebben de Belgen zeg.

Cochise 5 september 2021 om 12:40

Er gaat natuurlijk minstens 1 waterdrager mee voor Wout (Van Hooydonck logische keuze dan). Daarnaast denk ik dat toekomstig ploegmaat Tosh Van der Sande ook mee gaat. Zit in goede vorm, kan dat type parcours aan en heeft ervaring in een sprinttrein.

vroege vlucht 5 september 2021 om 10:31

Meenemen deze. Cijfert zich volledig weg voor de kopman en gemotiveerd tot op het bot.

Willem Kieft 5 september 2021 om 11:30

De snor rijdt echt heel goed sinds hij zijn tijdrit fetisj achter zich heeft gelaten. Dacht dat hij daarna een tweede Tim Declecrq zou worden, maar hij is een stuk meer dan dat geworden. Zou op het WK goed werk voor de Belgen kunnen doen.

Mohorietsj 5 september 2021 om 12:35

Niet meenemen. Hij rijdt met de besten mee maar het probleem is dat grote jongens als Van Aert, Stuyven bij hem nauwelijks uit de wind zitten.

Angelo Pauwels 5 september 2021 om 12:55

Ik zie het nog gebeuren dat ze Evenepoel thuis laten, maar ze zullen hem missen tijdens het WK als Wout de enige zal zijn van de belgen die overblijft in de kopgroep.

harryjohan71 6 september 2021 om 08:23

Wat heeft Evenepoel dit jaar laten zien op het hoogste niveau? Het is voor mij onbegrijpelijk om een renner in de selectie te nemen die op WT niveau dit jaar niet gepresteerd heeft.

triple double 5 september 2021 om 18:36

Wouter bepaald de selectie toch ? Hij lijkt mij betrouwbaarder dan een van die blauwe vogels.

Michelangelo 5 september 2021 om 18:51

Ik heb Campenaerts sinds zijn transformatie als echte teamplayer zien rijden. Kijk nog even het interview terug na zijn Giro etappe zege.

Met zijn huidige vorm zou ik hem zeker meenemen. En ik zou die luchtkogel thuislaten. Juist omdat ik die niet zie als teamplayer.

Tenzij de bondscoach af stapt van het 1 kopman plan. Want dan zou je Evenepoel wel uit kunnen spelen. Als die zijn eigen kans mag gaan rijdt die 10% beter dan wanneer het voor een ander is.

de adelaar 6 september 2021 om 08:03

Wout, van Hooydonck, Declerq, als mannen voor de 1e 120 km, Campenaerts , van der Sande, voor middengedeelte, en naar het eind ondersteuning van Benoot, Stuyven en in de finale Evenepoel als Joker en bliksemafleider. Aan Wout om het af te maken

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone