Campenaerts vreest tijdslimiet: “Als mijn moment gekomen is, dan zal het zo zijn”

woensdag 7 juli 2021 om 11:43
Campenaerts vreest tijdslimiet: “Als mijn moment gekomen is, dan zal het zo zijn”

foto: Cor Vos

Victor Campenaerts vreest de tijdslimiet in de bergetappe van de Tour de France over de Mont Ventoux. De Belgische coureur van Qhubeka NextHash voelt zich niet goed. “Ik denk wel dat de tank leeg is”, aldus Campenaerts tegen Sporza.

“In alle wedstrijden wilde ik aanvallend zijn en qua programma hebben we de limieten gezocht. Ik vrees dat ik die gevonden heb. Ik heb veel plezier, maar momenteel is het minder als je tank leeg is in een wedstrijd op het allerhoogste niveau”, vertelt de hardrijder en ritwinnaar in de voorbije Giro.

Smerige trucjes
Campenaerts weet niet of hij Parijs zal halen deze Tour. “Soms is het noodgedwongen. Ik was er zondag in Tignes al dichtbij. Ik moet er geen doekjes om winden: de vorige keer met de tijdslimiet was niet helemaal volgens het boekje. Dat was met smerige trucjes. […] Ik had heel veel dorst in de laatste vijf kilometer”, geeft hij toe met een knipoog. “Soms gebeurt dat in het wielrennen. Ik denk dat geen enkele renner mij dat kwalijk neemt. Ik beïnvloed geen klassement op die manier.”

“Maar ik zal het niet meer doen”, aldus VocSnor. “Als mijn moment gekomen is om buiten tijd gereden te worden, dan zal het zo zijn. De boodschap vandaag is om zo lang mogelijk bij Cavendish te blijven.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Peet Gute 7 juli 2021 om 11:45

dat klinkt wel redelijk fatalistisch maar ik vrees dat na een zware giro de eerste zware week in de Tour er gewoon te veel aan was met al die regen en de koers die werd gemaakt

MichielH 7 juli 2021 om 11:45

Waarom gaat ie specifiek bij Cavendish blijven?

Steven_E 7 juli 2021 om 11:53

Omdat Cav standaard 3-4 ploegmaats in steun heeft die tempo gaan maken op de vlakkere delen. Lijkt me toch beter dan alleen te zitten (zelfs alleen een minuut of 2-3 ervoor zitten na de eerste klim zou nog slechter kunnen aflopen)

Peet Gute 7 juli 2021 om 11:59

klopt, traag bergop zodat iedereen kan volgen zonder zich kapot te rijden om tijd goed te maken in de afdalingen en het vlakke. Zo reden Demare en Coquard in die tweede Alpenrit in het begin ver voor het Cav busje door langer aan te klampen maar kwamen kracht te kort op die laatste klim. Vergeet ook niet de versnelling van O’Connor zodat ook het Cav busje toen er nog alles moest uithalen.

Turtlehead 7 juli 2021 om 12:16

Omdat die ongeveer de laatste is die het kan halen, door goede ondersteuning en motivatie.

Murcia 7 juli 2021 om 11:49

Victor houdt van dramatiek, geweldige teksten altijd. Ik moest bij de kop gelijk aan Yarden denken.

Peetvader 7 juli 2021 om 12:12

Mooi, gewoon toegeven :)

Poeksel 7 juli 2021 om 13:20

Ja, gebeurt maar zelden dat een renner toegeeft de regels overtreden te hebben.

Headlines

Materiaalzone

Populair