Campenaerts, Van Moer en Vermeersch schrappen hoogtestage in Rwanda
Brent Van Moer en Victor Campenaerts - foto: Cor Vos
dinsdag 28 december 2021 om 11:40

Campenaerts, Van Moer en Vermeersch schrappen hoogtestage in Rwanda

Victor Campenaerts, Brent Van Moer en Florian Vermeersch zien af van hun plan om in januari op hoogtestage te gaan naar Rwanda. “We willen geen risico nemen. Zeker niet nu we in golf 26 zitten”, knipoogt de eerstgenoemde in gesprek met Sporza. Het drietal zal nu een hoogtestage nabootsen in een Spaans hotel. Campenaerts ging in 2018 al eens op hoogte naar Namibië.

Vanuit België moeten mensen drie dagen in quarantaine bij aankomst in Rwanda. Als de regering aldaar dat verder optrekt, hebben ze het zitten. De drie zullen nu na het trainingskamp van Lotto Soudal (10 tot 19 januari) een nieuw hotel in het Spaanse Dénia betrekken. “Daar kunnen we onze tijd op gesimuleerde hoogte doorbrengen. We hebben er allemaal een eigen kamer geboekt plus een vierde kamer die we als woonkamer inrichten. In die woonkamer zullen we ook eten. Om maximaal op hoogte te leven”, vertelt Campenaerts.

Florian Vermeersch – foto: Cor Vos

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
28 december 2021 12:56
https://www.vlaamswoordenboek.be/definities/term/zitten,%20het%20~%20hebben

zitten, het ~ hebben (uitdr.)
de dupe zijn, de sigaar zijn, “het zeel aanhebben”, het te pakken hebben
    28 december 2021 13:47
    Met zo'n gebruikersnaam zou ik toch verwachten dat je vlakbij woont en wel wat meegekregen hebt van de zuidelijke delen van ons taalgebied
    28 december 2021 14:50
    Sinds ik het wielrennen volg is mijn kennis van de Vlaamse taal enorm toegenomen. Het is zelfs zo dat ik "het zitten hebben" als iets volstrekt normaals ervaar om te horen.
28 december 2021 14:51
Schijnt nochtans wel een leuk hotelleke te zitten.
    28 december 2021 18:53
    Ooh oh oh mooi en subtiel. Wel erg zonde dat Rwanda niet toch als bestemming iets meer op de kaart komt in het peloton. Met wk daar en behoorlijke veiligheid is het toch een mooie bestemming

Reacties zijn gesloten.