Campenaerts: “Ik rij liever twee slechte tijdritten en dat ik er één win”

zondag 2 juni 2019 om 15:28
Campenaerts: “Ik rij liever twee slechte tijdritten en dat ik er één win”

foto: LaPresse

Victor Campenaerts sluit de Giro d’Italia 2019 af zonder overwinning in een tijdrit. Op de openingsdag was de slotklim in Bologna de zwaar, op weg naar San Marino gooide materiaalpech roet in het eten en in de afsluitende chrono was (in ieder geval) Chad Haga sneller. “Als ik iets laat liggen, is dat in de afdaling. Dat is altijd moeilijk”, zegt Campenaerts tegen de pers na afloop.

“Ik ben er niet van overtuigd dat Roglic sneller gaat rijden dan Haga. Dus het zou kunnen dat Haga wint, het zou zuurder worden als ik dan tweede word”, aldus Campenaerts, die in de afzink niet snel genoeg ging naar eigen zeggen. “Ik heb deze ochtend het parcours nog verkend, dus ik ging niet blind naar beneden. Ik wist de tussentijden onderweg ook niet.”

“Ik voelde mij de laatste twee dagen goed en ik voelde mij in de tijdrit ook goed, maar misschien ging een te groot percentage van de tijdrit bergop. Misschien was het een te technische afdaling, waardoor aerodynamica van minder belang is”, zegt de man van Lotto Soudal. 

Giro met Ewan
Campenaerts vond het ‘heel tof’ om met Caleb Ewan te werken in een ploeg. De Australiër won twee etappes. “Vorig jaar zat ik met Greipel in de ploeg, maar dat was niet bewust. Het was de eerste keer dat ik met een topsprinter rijd. Hij heeft veel gezag in de ploeg en hij geeft vertrouwen. Ik had er veel voldoening van dat hij ritten kon winnen”, zegt Campenaerts tegen WielerFlits.

“Daarnaast denk ik dat ik iedere tijdrit optimaal heb kunnen afwerken. Jammer van de materiaalpech. Uiteraard rijd ik liever twee tijdritten heel slecht en win ik er een”, aldus de tijdritspecialist.

Volgende doel
“Ik zou graag in de Ronde van België een klassement proberen rijden, dat doe ik niet vaak. Ik denk dat ik dat in mij heb. Met Tim Wellens en mij aan de start kun je gokken op de tijdrit, en anders de heuvels. Uiteraard daarna het EK en het WK, waar ik probeer weer dat podium na te streven”, blikt Campenaerts vooruit.

“Op het WK wil ik zeker goed zijn, maar ik denk niet dat ik daar ga winnen. Het is mooier om als hoofddoel de Olympische Spelen te zeggen en als mijn volgende doel de Ronde van België”, zegt de houder van het werelduurrecord.

Dit artikel delen:

4 Reacties

VerstandOpNul 2 juni 2019 om 16:22

Blijft toch een beetje een anti-held he..
Al die suffe voorbereidingen (zich sparen in de bergetappes, ploeggenoten laten knechten in de bus(!), dagelijks uitrijden op een tijdritfiets) en op het moment supreme weer net tekort komen..
Dat hij maar mooie dingen mag laten zien in de ronde van België…

hanjovdberg 2 juni 2019 om 17:40

De titel leest in 1e instantie alsof hij liever 2 slechte tijdritten rijdt dan er 1 wint ☺️

koos1 2 juni 2019 om 18:28

Het is knap dat hij het Uurrecord heeft verbroken, maar verder heb ik niets met zo’n renner als Campenaerts. Meer dan een beetje knechten voor Ewan heeft hij deze Giro niet gedaan. Het is zelfs bijna ongelofelijk dat hij in de bus!! een knecht krijgt om hem te ondersteunen.

Mystery Rider 3 juni 2019 om 07:19

Welkom in de nieuwe wereld van het wielrennen – super focus! Dumoulin rijdt ook geen PR of RVV en spaart zich voor de Giro en Tour. Iedereen zijn specialiteit ! Een beetje respect aub voor een renner als VocSnor die toch maar mooi even Wiggins van de tabellen veegt!

Het kunnen allemaal geen MVDPs zijn!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair