Campenaerts hoopt ondanks zware val Giro te rijden

vrijdag 29 april 2016 om 08:28
Campenaerts hoopt ondanks zware val Giro te rijden

Victor Campenaerts hoopt volgende week vrijdag aan de start te staan van de Giro d’Italia. De 24-jarige Belg van LottoNL-Jumbo kwam dinsdag tijdens de proloog van de Ronde van Romandië zwaar ten val, maar een hersenscan heeft geen problemen aan het licht gebracht.

Campenaerts hield aan de zware val een gebroken neus, zes gebroken tanden en een hersenschudding over. Hij ontkent dat er, zoals eerder gemeld, sprake zou zijn van een epilepsieaanval. “Volgens de specialisten zijn er geen signalen die in die richting wijzen. Bovendien heb ik totaal geen voorgeschiedenis wat epilepsie betreft”, vertelt hij aan persbureau Belga. “Er was na de val ook niet meteen een arts in de buurt om dit vast te stellen. Enkel de ploegleiding en een aantal omstaanders. Hoogstwaarschijnlijk verkeerde ik in een shocktoestand. En volgens de specialisten is dat een normale reactie na zo’n hevige klap.”

Hij blijft dan ook hopen de Giro te kunnen rijden. “De Giro veeg ik nog niet van tafel. We hebben nog een aantal dagen om te beslissen of ik start of niet. Conditioneel ben ik er ondanks die opgave in ieder geval klaar voor. Ik heb al veel kilometers in de benen.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Turbopizza 29 april 2016 om 08:35

Journalist had ook wel om een verklaring voor het rechtdoor rijden mogen vragen als het geen epileptische aanval was .

Hakkie2 29 april 2016 om 09:00

Heel mooi dat er toch geen epilepsie is vastgesteld (hoe komt Het Nieuwsblad dan aan een citaat van hem waar hij dat wel zegt, vraag ik me af…). Ik zou als ik hem was wel oppassen met die hersenschudding, zo spreek ik uit eigen ervaring. En kijk ook maar naar Epke Zonderland, die is ook te vroeg weer gaan sporten en heeft na een half jaar nog hoofdpijn.

Laatste man 29 april 2016 om 09:06

Omdat Het Nieuwsblad en veel ander media er vaker naast zitten dan dat ze het goed hebben met een hun korte nieuwsberichten/Twitter etc.

Hopelijk valt het mee, wel oppassen inderdaad.

Hakkie2 29 april 2016 om 11:07

@Laatste Man: maar ze citeren hem in dit bericht. Dat ze er vaak naast zitten in de media weet ik ook wel, maar ik mag toch hopen dat ze geen citaten verzinnen.

kelderfan 29 april 2016 om 11:13

Hopelijk valt ’t zeker mee, maar met een hersenschudding de Giro rijden lijkt mij niet verstandig. Er is ook nog een Vuelta om de eerste grote ronde te verteren. Hij had ook nog problemen met zijn knie.

52voor11achter 29 april 2016 om 11:18

Kom op, mensen, even logisch nadenken:
1.Campenaerts komt ten val
2.Ploegleden en omstanders zien dat hij een heftige reactie heeft die op epilepsie of shocktoestand duidt
3.diegenen die het gezien hebben vertellen het aan Campenaerts en zeggen dat hij epilepsie aanval had
4.hij zegt dat bij eerste interview
5. uit onderzoek in ziekenhuis blijkt dat epilepsie niet het geval is geweest
6. Campenaerts verklaart dat vervolgens bij dit interview

Het Nieuwsblad en Campenaerts hebben dus niets verkeerds of onwaars gezegd. Gevalletje ‘met de kennis van nu’.

Brummel 29 april 2016 om 11:42

@52×11 , mooie samenvatting

koos1 29 april 2016 om 12:10

Toch maar beter geen risico’s nemen, moet toch een behoorlijk zware val zijn geweest. Misschien dan maar geen Giro, zou jammer zijn voor Campenaerts maar gezondheid gaat dan toch boven alles. Daarnaast is het ook voor de ploeg een gok, als het tegenzit zijn ze na een paar dagen al met een renner minder.

nasibal 29 april 2016 om 12:47

Ik schaar mij geheel achter 52×11. Ik moet wél een beetje lachen om de volgende uitspraak van Campenaerts:

Quote:
Bovendien heb ik totaal geen voorgeschiedenis wat epilepsie betreft

Veel grotere non-argumenten tégen een epileptische aanval ben ik nog niet tegengekomen. Zelf ken ik twee mensen die volkomen onverwacht, zonder enige voortekenen, hun eerste aanval hebben gekregen. Iedereen kan dit zomaar, uit het niets, overkomen. Eens moet de eerste keer zijn.

Daarbij, als het géén epilepsie is (en de dokters zullen het wel weten), ben ook ik héél benieuwd naar de oorzaak van het rechtdoor rijden.

Gees 29 april 2016 om 13:15

Nou Nasibal. Grote jongen dat je zo over Campenaerts praat.

Thijs E 29 april 2016 om 14:36

@Gees

Wat zegt hij verkeerd dan? Je kunt een aanval hebben zonder dat je die ooit gehad hebt, eens zal dan de eerste toch zijn?

robotour 29 april 2016 om 19:42

Omstanders etc. zien dat hij een hevige reactie heeft. Een shocktoestand lijkt mij dan het meest logische gezien de aard van de verwondingen – gebroken neus en tanden etc.

Max01 29 april 2016 om 22:51

Een echte kenner die @nasibal dat zie je zo.
Weet niet of TLJ qua programma een alternatief heeft anders maar beter rustig aan beginnen na zo’n val

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair