Campenaerts doorbreekt magische barrière: “Hoogtepunt uit mijn carrière”

dinsdag 16 april 2019 om 19:30
Campenaerts doorbreekt magische barrière: “Hoogtepunt uit mijn carrière”

foto: Cor Vos

Victor Campenaerts heeft vandaag geschiedenis geschreven. De Belg wist op de wielerbaan van Aguascalientes het werelduurrecord van Bradley Wiggins te verbreken. De renner van Lotto Soudal wist zelfs de magische barrière van 55 km/h te doorbreken. “Dit is absoluut het hoogtepunt uit mijn carrière”, zo vertelde hij na afloop aan Sporza.

Campenaerts had maandenlang toegewerkt naar dat ene uur in Mexico. En de Belg stelde zeker niet teleur. “Ik ben echt superblij”, zo laat een dolblije Campenaerts weten. “Ik ben ook heel erg blij dat ik de grens van de 55 km/h kon breken. Dit is absoluut het hoogtepunt uit mijn carrière. En het zal misschien wel het hoogtepunt blijven.”

Campenaerts kwam uiteindelijk tot een totale afstand van 55,089 kilometer. “En misschien ben ik iets te hard van start gegaan”, zo kijkt hij terug. “Halverwege voelde ik dat mijn starttempo te optimistisch was. Een uur heeft geen geheimen”, aldus de Belg, die in het slot allesbehalve instortte.

foto: Cor Vos

“Het was heel erg zwaar”
“Ik wist op een gegeven moment mijn tempo weer terug te vinden. Ik moest realistisch blijven en gas terugnemen. De laatste vijf minuten spraken denk ik boekdelen. Ik wist aan het einde echter weer te versnellen. Ik was uiteindelijk vanaf het begin sneller dan Wiggins. Maar het was heel erg zwaar.”

“Ik moet ook mijn ploeg Lotto Soudal bedanken. Zij hebben me al die tijd gesteund.” Campenaerts dacht na de finish ook aan zijn oud-ploeggenoot Stig Broeckx. “Stig stuurde me een berichtje dat we pannenkoeken gaan eten, mocht ik het halen”, aldus de nieuwe houder van het werelduurrecord.

Dit artikel delen:

19 Reacties

Romāns Vainšteins 16 april 2019 om 19:36

Die gaat ook als een maniak voor WK-TT natuurlijk, helemaal terecht met Dumoulin die zich de rondblubber gaat rijden en Dennis die niet meer weet dat hij Rohan van voren heet vandaag de dag.

Mocht hem dat lukken kan hij nieuwe doelen uit gaan zoeken zoals prologen en (vlucht)etappes winnen. Met zo’n motorke moet dat toch allemaal te doen zijn.

Veloburto 16 april 2019 om 20:22

Ik denk dat Rohan zijn probleem is dat hij minder materiaal heeft dan bij BMC. Mentaal is er geen probleem. Het schijnt dat hij de avond voor zijn WK goud een bak kipnuggets naar binnen had gewerkt

Samlambeej 16 april 2019 om 20:29

Doet ie al -> 5e in Vuelta etappe waar Van Baarle op die man knalde en Geniez won. Padun en Teuns toen 3 en 4.

thorsen 16 april 2019 om 19:52

Knap, maar ik ben toch meer van de hele jaar goed zijn renners a la Valverde, Sagan (en Mathieu op zijn eigen manier) dan van de ik-piek-naar-een-ding-en-doe-verder-lekker-helemaal-niks zoals deze knaap en een Froome bv.

Vincent Lacressonniere 16 april 2019 om 20:23

Ik vind het in dit geval juist vet. Een renner die nu eenmaal niet het talent heeft om het hele jaar door overal goed te zijn, en die zich dan maar richt op het voor hem hoogst haalbare, en dat alleen kan halen door een enorme drive en focus. Mooi gedaan!

Peter Lippens 16 april 2019 om 21:49

Onzin toch, dat was vroeger maar tegenwoordig pieken toch alle renners en Campenaers heeft nu éénmaal gepiekt naar dit uurrecord, knap toch. Vroeger ja, reden de meeste renners het ganse seizoen en deed bijna iedereen dat.

Pietspeed 17 april 2019 om 06:07

@thorsen
Eens. Dennis, Dumoulin en Cancellara kunnen dit ook, en nog veel meer profs. Neemt niet weg dat de prestatie klasse is. Respect en gefeliciteerd.

Emergo 16 april 2019 om 20:12

Op naar de volgende magische barrière, gaap.

VerstandOpNul 16 april 2019 om 22:36

De volgende magische barriere is al eens door Chris Boardman doorbroken (aldus de uitstekende voorbeschouwing op deze recordpoging).. Die arbitraire regels van de UCI halen de charme er ook wel wat van af..

EricV 16 april 2019 om 20:26

Heeft hij ook astma?

Samlambeej 16 april 2019 om 20:32

Dit forum is naar de klote

ronddraaien 16 april 2019 om 22:36

Omdat hij traint op zijn ademhaling is hij behandeld voor astma?

vanSpringel 16 april 2019 om 20:51

Ik ben nu in Borgerhout en het is best druk in café Mombasa.
Bier is nu gratuite maar is lastig te bestellen. Wordt waarschijnlijk hotelletje in de buurt vanacht en dan morgen op de middag terug naar Nederland.

Jowinho 16 april 2019 om 21:57

Dat is in Borgerhout? Ik sta nu in Kenia, maar veel is hier niet te zien.

Nicolaas 16 april 2019 om 20:59

Super! Trainen trainen trainen en waarmaken. Het is hem van harte gegund!
Mooi daar de ploeg daar ruimte en hulp voor heeft gegeven.

vanSpringel 16 april 2019 om 22:04

Mee eens !…. heerlijk deze kersen op de taart.
Kan er niet genoeg van krijgen. Ook van de vorig jaar gemotiveerde Dion Beukeboom kon ik genieten.
Een ieder die zich waagt aan zo’n onmenselijk lijkende prestatie verdient een speciale plek in de wielergeschiedenis. Zo ook Victor.

VerstandOpNul 16 april 2019 om 22:39

Topprestatie van Campenaerts.. veel respect voor zijn durf en toewijding.. (en natuurlijk voor het feit dat hij het ook ‘even’ succesvol afrondt natuurlijk)..

Ik heb de laatste 10 minuten gekeken.. Het is toch wat minder een kijksport dan andere takken van wielrennen he.. Ik vond alle artikelen in de aanloop ernaartoe en over zijn voorbereiding wel erg interessant overigens..

re-cycle 17 april 2019 om 06:59

Rominger ging als eerste door de 55 km grens bij een Wereld uurrecord.

Headlines

Materiaalzone

Populair