Caleb Ewan tweede in Koolskamp Koers: “Liever andere lead out gehad”

zaterdag 17 september 2022 om 09:37
Caleb Ewan tweede in Koolskamp Koers: “Liever andere lead out gehad”

Het podium van het Kampioenschap van Vlaanderen - foto: Cor Vos

Caleb Ewan werd vrijdag geklopt door Fabio Jakobsen in het Kampioenschap van Vlaanderen. De Australiër van Lotto Soudal begon sterk aan zijn sprint, maar werd in de laatste meters voorbijgestoken door Europees kampioen Jakobsen. “Ik moest mijn sprint sneller aangaan dan ik wilde.”

“Ik voelde me best goed vandaag, de ploeg heeft dan ook geweldig gewerkt voor mij”, vertelde Ewan in het flashinterview. “Met zo een zware tegenwind, had ik eerlijk gezegd niet zo’n lead out gehad. Ik kon daardoor niet echt reageren op anderen, ik moest sneller mijn sprint aangaan dan ik wilde. Fabio had meer snelheid en kon me nog passeren.”

Een tweede plaats voor Ewan, die een lastige dag had. “De weersomstandigheden wisselden continu. Het werd plots koud als het begon te regenen, maar ook snel best warm als de zon begon te schijnen. Je goed kleden werd niet makkelijk. Daarbovenop was er ook vrij veel wind. In het algemeen een zware koers”, aldus de sprinter van Lotto Soudal.

Promotie-degradatie
Ewan scoorde in Koolskamp Koers belangrijke punten voor Lotto Soudal, de Belgische ploeg is nog steeds verwikkeld in de strijd om promotie-degradatie. “We hebben veel punten nodig. Arnaud (De Lie, red.) en ik zijn goed bezig. Als we zo blijven presteren, komt het hopelijk nog goed. Er is nog veel mogelijk, maar alles moet wel goed gaan. Op dit moment zijn we niet veilig, de druk staat er met andere woorden op.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Ronellenfitsch 17 september 2022 om 09:42

‘Arnaud en ik zijn goed bezig’ klinkt als de muis die tegen de olifant zegt ‘wat kunnen we samen hard stampen he?’

1
Poeksel 17 september 2022 om 10:19

Wie is dan de muis en wie de olifant?

0
Ronellenfitsch 17 september 2022 om 10:44

Ewan de muis uiteraard dit seizoen

0
toiletduck 17 september 2022 om 11:08

Benieuwd wat de invloed van dat koerspetje van Ewan was op zn CdA… Zag er iig een beetje knullig uit.

0
Josboskoop 17 september 2022 om 13:37

Slecht, Caleb. Al moet ik zeggen dat het al tijd misselijk is bij Lotto. Zwak management, zwakke mentaliteit. Ewan terug naar BeX en dan kunnen de B-sprinters De Lie en De Buyst uitmaken wie voor plekkie 6 mag sprinten. Wonderkind Segeert mag laten zien of zijn grootspraak terecht is. Alleen Vermeersch is een zekerheidje. Wellens zal niet gemist worden.

-2

Headlines

Populair

Materiaalzone