Caleb Ewan terug in actie na ‘maanden pijn’: “Richt me op eendagskoersen”

dinsdag 9 augustus 2022 om 12:32
Caleb Ewan terug in actie na ‘maanden pijn’: “Richt me op eendagskoersen”

foto: Cor Vos

Caleb Ewan keert terug in koers. De Australiër was een tijdje buiten strijd na de Tour de France nadat hij moest rusten vanwege een sleutelbeenoperatie. Ewan zal deelnemen aan het Circuit Franco-Belge, dat woensdag op het menu staat. “Herstel duurde iets langer dan gedacht.”

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Het Circuit Franco-Belge is de tiende en voorlaatste wedstrijd van de Exterioo Cycling Cup. Lotto Soudal komt er naast Ewan met leider in dat klassement Arnaud De Lie, Victor Campenaerts, Brent Van Moer, Jasper De Buyst, Cedric Beullens en Sébastien Grignard in actie.

“Ik ben echt blij dat ik na de Tour de France weer kan koersen. Ik voel me vrij goed na mijn sleutelbeenoperatie van twee weken geleden. Ondanks dat de herstelperiode iets langer duurde dan ik aanvankelijk had gehoopt, was het zeker een goede beslissing om deze operatie na de Tour te plannen”, vertelt Ewan op de ploegsite.

Eendagskoersen als doel
“Ik had al maanden pijn aan mijn schouder en arm en hopelijk is dat probleem nu verholpen. Ik moet wel realistisch zijn woensdag: door de operatie en de verplichte week rust ben ik duidelijk een beetje aan vorm verloren. Meteen strijden voor de overwinning zal dus moeilijk worden maar het is een mooie wedstrijd om de benen weer op gang te krijgen en me voor te bereiden op het volgende deel van het seizoen.”

Dat volgende doel is de Bemer Cyclassics in Hamburg op 21 augustus, gevolgd door de vijfdaagse Deutschland Tour. “Daarna zal ik waarschijnlijk nog een paar eendagswedstrijden rijden om me daarna hopelijk te richten op de Wereldkampioenschappen in Australië”, besluit Ewan.

Dit artikel delen:

7 Reacties

LeoR 16 9 augustus 2022 om 12:52

Als Ewan zichzelf terug kan vinden, dan schat ik hun kansen op plek 18 (ten koste van Movistar), nog wel gunstig in.

0
Thoin 9 augustus 2022 om 13:06

Ewan zegt toch net dat hij niet denkt mee te spelen voor een zege. Dan is het maar beter dat ze De Lie nog kunnen uitspelen. Indien beide kunnen spurten is het puntjes rapen natuurlijk.

0
Samamba 9 augustus 2022 om 13:51

Zoals Thoin al zegt denkt Ewan niet te kunnen meespelen voor de overwinning. Parcours is ook echt zwaar. Vind het heel opvallend dat zoveel ploegen hier voor een spurt willen rijden. Lijkt me onmogelijk te controleren. Denk dat zowel Ewan als De Lie dit niet overleeft. Jakobsen ook niet overigens. Iemand als Kristoff natuurlijk wel, torenhoog favoriet voor mij.

0
thorsen 9 augustus 2022 om 15:35

Volgens mij doelt LeoR op de rest van het seizoen, en niet alleen op Circuit Franco-Belge….

0
Samamba 9 augustus 2022 om 16:08

@thorsen

Hij heeft zijn reactie geedit. Er stond eerst iets compleets anders.

0
Rufusvb 9 augustus 2022 om 15:03

Ploegleiding zal hopen dat hij nog wat resultaten gaat rijden dit jaar: hebben de puntjes hard nodig

0
Jens Voigt 9 augustus 2022 om 15:12

Ze sturen hem maar gewoon naar Langkawi, wat mij betreft.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone