Caleb Ewan euforisch: “Ik wilde nooit iets liever dan een Tour-rit winnen”

Door , woensdag 17 juli 2019 om 18:04
Caleb Ewan euforisch: “Ik wilde nooit iets liever dan een Tour-rit winnen”

foto: Cor Vos

Caleb Ewan is in totale extase. De 25-jarige Australiër van Lotto Soudal schreef na een fotofinish de elfde etappe in de Tour de France 2019 op zijn naam. Hij drukte zijn wiel een fractie van een seconde eerder over de meet dan Dylan Groenewegen. “Ik kan het niet geloven, om eerlijk te zijn”, vertelt The PocketRocket in het flashinterview. 


“Met nog tien kilometer te gaan zat ik achter Jasper De Buyst, die viel. Ik belandde helemaal achterin het peloton. Roger Kluge haalde me daarna op en nam me mee naar voren. Hij bracht me terug in het wiel van Groenewegen. Toen kon ik iets herstellen en wist ik te winnen. Ik zat er al een paar keer dichtbij. De ploeg verloor nooit vertrouwen en ik bleef geloven in mijn sprint. Ik wist dat als alles zou samenkomen, dat ik de snelste kon zijn. Dat was vandaag. Dit is een jongensdroom die uit komt. Ik wilde nooit iets liever dan een rit in de Tour winnen. Dit betekent zo veel in Australië. Nogmaals, ik kan het niet geloven!”

Dit artikel delen:

8 Reacties

IlPirata 17 juli 2019 om 18:15

Het is hem gegund.

Vlinder 17 juli 2019 om 18:25

Dat vind ik ook. Ergens jammer dat Groenewegen niet wint maar het was een hele sterke sprint van Ewan en al zo vaak dichtbij geweest dat ik wel kon juichen voor hem.

Sammysosa 17 juli 2019 om 19:00

Echt van harte gegund. Supervoorzichtig gebracht, als absolute topsprinter naar de Tour, een paar keer heel dichtbij maar na zoveel keren net niet nu echt zeer verdiend.

Titaantje 17 juli 2019 om 19:12

Nog best een onderschatte sprinter deze Ewan. Iedere sprint al top 3 deze Tour en dan nu de zege. Dat is topniveau, terwijl hij vaak nog als subtop wordt gezien. Lotto Soudal heeft er goed aan gedaan hem als kopman te halen. Met recht een mooie opvolger in de lijn van Robbie McEwen en Andre Greipel.

TeamNL 17 juli 2019 om 19:47

Ewan is allesbehalve subtop. Wanneer hij goed wordt gebracht absoluut de snelste achter Groenewegen.

KnightBiker 17 juli 2019 om 20:01

Jaren niet voor vol aangezien bij mitchelton-Scott daardoor breekt hij voor Het grote publiek nu pas door Maar hij bewees het al in de Vuelta die bijna werd gewonnen door Dumoulin.
Doorzettertje dit mannetje, maar ook realistisch zonder grootspraak. De huidige sprinters lijken te snappen dat ze zonder team geen meer waarde hebben.

stephano 17 juli 2019 om 20:07

Het zijn voor de objectieve kijker mooie duels tussen Groenewegen en Ewan.
Het zijn volgens mij de snelste 2 sprinters van het moment. Ewan verdiende een zege.
(Met Gaviria, Bennett en Viviani er vlak achter).

Covadonga 17 juli 2019 om 20:28

Dat Ewan een etappe wint, is niet heel vreemd. Hij behoort al jaren tot de sprinttop.
Hij zal bij iedere poulspeler wel in de ploeg staan. Het grote publiek kent hem immers al jaren.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.