Caleb Ewan en Sam Bennett mikken op Giro in 2017
Foto: Sirotti
zaterdag 31 december 2016 om 16:59

Caleb Ewan en Sam Bennett mikken op Giro in 2017

Caleb Ewan (Orica-Scott) en Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) gaan volgend jaar starten in de Ronde van Italië. Beide sprinters doen ook mee aan de Tour Down Under.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Caleb Ewan
Het seizoen van Ewan begint zondag al. De 22-jarige sprinter start dan in de Mitchelton Bay Cycling Classic. Zijn Europese hoofddoelen zijn Milaan-San Remo en de Giro. Dat zegt hij tegenover de Herald Sun. Ewan reed ook afgelopen seizoen de Giro. Toen kwam hij niet verder dan een tweede plaats.

Sam Bennett
Voor Sam Bennett betekent de komst van Peter Sagan binnen de ploeg dat hij voor het eerst sinds twee jaar de Tour de France moet missen. In plaats daarvan gaat de Ierse sprinter starten in de Giro. Dat laat hij weten aan Cyclingtips. Bennett begint zijn seizoen in Australië, en rijdt daarna Kuurne-Brussel-Kuurne, Parijs-Nice, Milaan-San Remo, de Ronde van Catalonië, de Scheldeprijs, Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt en uiteindelijk de Giro.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
31 december 2016 17:04
Bennett zal geen etappe winnen maar Ewan ben ik wel benieuwd naar.
31 december 2016 17:24
Ik hoop dat Orica Ewan volgend jaar meeneemt naar de Tour aangezien er volgend genoeg kansen zijn voor sprinters.
31 december 2016 17:53
@Raafje: ik hoop dat ze Ewan nog eventjes laten wachten tot ie wat gegroeid is. Die heeft nog tijd gen
oeg om naar de Tour te gaan.
31 december 2016 18:56
@Raafje: volgens mij staat hier dat hij naar de Giro gaat EN dat het ook een hoofddoel is voor 2017; dus geen Tour lijkt me! Zijn tijd komt nog wel om met Gaviria en Groenewegen om etappewinst in de Tour te strijden :-)
31 december 2016 21:05
Prima beslissing. Beiden hebben wat extra inhoud nodig, omdat ze na een lange koers niet meer over hun optimale kracht beschikken. De Tour is te zwaar.
1 januari 2017 18:39
Ewan zou dit jaar zomaar echt door kunnen breken. De Giro lijkt me echter nog te zwaar voor hem en zeker de editie van dit jaar. Misschien beter geweest om zich te richten op kleine rondes.

Reacties zijn gesloten.