Caleb Ewan combineert Giro en Tour

zaterdag 15 januari 2022 om 13:00
Caleb Ewan combineert Giro en Tour

foto: Cor Vos

Caleb Ewan mikt in 2022 op ritwinst in de Ronde van Italië en de Ronde van Frankrijk. De Australiër zal ook weer aan de start verschijnen van Milaan-San Remo, waar hij vorig jaar tweede werd na een indrukwekkende beklimming van de Poggio. Dat maakt Lotto-Soudal bekend op het persmoment van de ploeg.

Vorig jaar kondigde Ewan aan dat hij in één jaar een etappe wilde boeken in alle drie de grote rondes. Nadat hij tweemaal zegevierde in de Giro d’Italia, kwam hij echter al vroeg in de Tour de France zwaar ten val, waarna hij in de Vuelta a España niet eens van start zou gaan. Nu gaat de rappe Aussie dus voor een herhaling in de Giro en revanche in de Tour.

In het voorjaar zal Ewan ook twee Vlaamse koersen rijden: de Oxyclean Classic Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem in Flanders Fields. Voorafgaande aan al de genoemde koersen rijdt de 27-sprinter de Saudi Tour, UAE Tour en Tirreno-Adriatico betwisten.

Programma Caleb Ewan
flag-sa Saudi Tour (2-5 februari)
flag-ae UAE Tour (20-26 februari)
flag-it Tirreno-Adriatico (7-13 maart)
flag-it Milaan-San Remo (19 maart)
flag-be Brugge-De Panne (23 maart)
flag-be Gent-Wevelgem (27 maart)
flag-it Ronde van Italië (6-29 mei)
flag-fr Ronde van Frankrijk (1-24 juli)

Dit artikel delen:

8 Reacties

Jean Dumas 15 januari 2022 om 13:24

En halverwege de Giro een zere knie.

0
Verweggistan 15 januari 2022 om 13:51

En in de dagen daarna ook De Buyst, Kluge, Schwarzmann en Selig.

0
Julien Van der Aert 15 januari 2022 om 13:25

Hopelijk blijven de sprinters dit seizoen heel. Een Tour met Ewan, Jakobsen, Van Aert en een fitte Groenewegen en Sagan lijkt me echt een recept voor mooie sprint duels!

0
Chippen 15 januari 2022 om 15:30

sagan?

merlier, nizzolo, bennett, philipsen, demare, bauhaus, ackermann, pedersen en nog een half dozijn anderen zie ik eerder sprints winnen dan sagan tegenwoordig. en voor mooie (nette) sprints moest je sowieso nooit bij peto zijn.

0
Fausto Roest 16 januari 2022 om 02:59

Colbrelli gaat ook voor groen, niet dat hij de absolute snelheid heeft om een Merlier of Ewan in de sprint te verslaan. Maar don’t count him out. Zeker niet naar zijn jaar. Bennett en Ackermann ben ik erg benieuwd van of ze in de buurt kunnen komen van hun oude niveau. Bennett heb ik het idee van dat hij niet de absolute topsnelheid of acceleratie heeft in vergelijking met sommige top sprinters. Hij was in de Tour vrijwel onverslaanbaar, maar ik heb toch idee dat de geoliede machine met leadout Mørkøv daar een gigantische rol in heeft gespeeld. Uiteraard is mentale weerkracht, positiespel, teamwork et cetera ook belangrijke aspecten van het wielrennen. WvA op had de champ ook niet gewonnen als Teunissen niet de lead out van zijn leven reed, WvA positioneerde zichzelf fantastisch en de timing was grandieus. Alleen vrijwel alles wat maar mis kon gaan in DCQ sprinttrein ging die dag mis.

Link naar video waar dat laatste duidelijk te zien is: https://youtu.be/4tlCSs8D3Y0

0
Kopinkas 15 januari 2022 om 13:39

Hoeveel sympathie ik ook heb voor Ewan, ik hoop dat hij dit jaar niet in de top tien finisht in San Remo. Een harde wedstrijd, met een onvoorspelbaar verloop, aanvallen die ver dragen, in hondenweer als het even kan, een uitgeregende kopgroep van 6 à 8 man met een paar grote namen en een paar vrijbuiters, die het dan op de Poggio uitvechten… dat is wat ik deze wedstrijd toewens.

0
Murcia 15 januari 2022 om 13:48

Om veel punten te pakken moet Caleb wel in twee grote rondes starten, de ploeg heeft praktisch geen klimmers laat staan klassementsrenners en sprinters bieden meer kans op succes dan de vrijbuiters. Hoewel zijn grootste bondgenoten in de begeleiding eerst werden buitengewerkt door Lelangue heeft Ewan de touwtjes nu stevig in handen. Niemand kan om hem heen bij LTS.

0
bartp25 15 januari 2022 om 13:52

Is de enige topper die ze hebben, dus logisch dat hij beide gaat betwisten.
Gilbert duidelijk op zijn retour, Wellens is te wisselvallig, Campenaerts liet bemoedigende dingen zien vorig jaar hopelijk trekt hij dat doort. Daarnaast een paar jonkies die vorig jaar al leuke dingen lieten zien maar nog geen toppers natuurlijk.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone