Caleb Ewan acht zichzelf niet kansloos voor de zege: “Het is fifty-fifty”

dinsdag 17 mei 2022 om 12:52
Caleb Ewan acht zichzelf niet kansloos voor de zege: “Het is fifty-fifty”

Ewan in gesprek met Mark Cavendish - foto: Cor Vos

Strijden de vluchters vanmiddag om de ritzege? Of krijgen we toch een gevecht tussen de sterkere sprinters? In de tiende etappe van de Giro d’Italia, van Pescara naar Jesi, zijn er meerdere scenario’s te bedenken. Ook Caleb Ewan zit met de nodige vraagtekens. “Het is normaal iets te zwaar voor mij, maar als ik over goede benen beschik… Ik denk dat het fifty-fifty is”, citeert Cycling Pro Net.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Ewan, die nog altijd op zoek is naar zijn eerste zege in deze Giro d’Italia, hoopt vandaag toch stiekem voor de zege te kunnen sprinten. “De rustdag kwam op een goed moment. Ik voel me nu weer uitgerust. Ik denk dat een kans op een zege vandaag echt fifty-fifty is, net als in de rit die Thomas (De Gendt, in Napels, red.) won. Het is andere renners nog meer op het lijf geschreven, al weet je het maar nooit.”

“Als ik vandaag over goede benen beschik, en er is een gunstig koersverloop, dan kan ik wellicht winnen. Het is echter wel meer een etappe voor Mathieu van der Poel of Biniam Girmay. Normaal is het iets te zwaar, maar we gaan het zien. Ik hoop deze Giro wel met een ritzege te verlaten.” In de rit van woensdag zal Ewan normaal gesproken wel een uitgelezen kans krijgen om te sprinten, aangezien de twaalfde rit naar Reggio Emilia biljartvlak is.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Bizziecle 17 mei 2022 om 13:59

Ik Ten-ninety

Bobbus 17 mei 2022 om 14:44

Is nog optimistisch

Ekimov 17 mei 2022 om 16:48

Ging wel erg vroeg eraf

A.M.M. Jonkers 17 mei 2022 om 17:18

Komt hij wel op tijd binnen?

Txirrindularitza 17 mei 2022 om 17:44

Fifty-fifty, haha.

Poeksel 17 mei 2022 om 18:00

Laatste op grote achterstand. Niet helemaal fit of zo?

jsprunk 17 mei 2022 om 18:16

Waar lag de tijdslimiet? Heel bijzonder dat hij 2 minuten na Kluge eindigt (11 resp. 13 minuten na de bus met Cavendish); je zou bijna denken dat ze er vanuit gingen dat ze het niet gingen halen en Kluge dus maar vooruit is gegaan?

Kopinkas 17 mei 2022 om 19:10

Is het ondertussen al duidelijk wat er aan de hand is? Zonder meer dramatisch voor Lotto. Demare heeft ‘m morgen maar voor het inkoppen, tegen een Cav zonder Morkov.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone