Caja Rural-Seguros RGA heeft 21-koppige selectie rond

donderdag 14 november 2019 om 10:18
Caja Rural-Seguros RGA heeft 21-koppige selectie rond

Matteo Malucelli rijdt ook in 2020 voor Caja Rural - foto: Cor Vos (archief)

Caja Rural-Seguros RGA heeft de selectie voor 2020 op papier. De Spaanse ProContinentale ploeg gaat met 21 renners aan het nieuwe seizoen beginnen. Vijf nieuwelingen komen over van de eigen opleidingsploeg. Spaans beloftenkampioen Carmelo Urbano werd als laatste gepresenteerd.

Urbano (22) heeft zijn eerste profcontract getekend bij Caja Rural-Seguros RGA. De talentvolle renner uit Malaga reed afgelopen seizoen al voor de opleidingsploeg van Caja Rural. Hij won daar de Vuelta al Bidasoa en reed podiumplekken bijeen in de Vuelta a Navarra, Bizkara Saria en de Vuelta a Cantabria.

Door zijn komst is de 21-koppige selectie voor volgend jaar rond bij Caja Rural-Seguros RGA. Naast Urbano komen Juan Fernando Calle, Oier Lazkano en Sergio Martín uit de eigen U23-ploeg. Bagüés en Sáez reden afgelopen seizoen bij het stoppende Euskadi-Murias.

Tegenover al deze nieuwkomers staat onder meer het vertrek van kopman Alex Aranburu naar Astana en de transfer van Sergei Chernetskiy naar Gazprom-Rusvelo. Klimmer Sergio Pardilla is gestopt.

Selectie Caja Rural-Seguros RGA 2020
flag-es Jon Aberasturi
flag-es Julen Amezqueta
flag-ve Orluis Aular (nieuw)
flag-es Aritz Bagüés (nieuw)
flag-co Juan Fernando Calle (nieuw)
flag-es Xavier Cañellas
flag-ec Jefferson Cepeda
flag-es Álvaro Cuadros
flag-co Jhojan García (nieuw)
flag-es David González
flag-es Jon Irisarri
flag-es Jonathan Lastra
flag-es Oier Lazkano (nieuw)
flag-it Matteo Malucelli
flag-es Sergio Martín (nieuw)
flag-es Joel Nicolau
flag-co Alejandro Osorio (nieuw)
flag-es Cristian Rodríguez
flag-es Héctor Sáez (nieuw)
flag-es Gonzalo Serrano
flag-es Carmelo Urbano (nieuw)

Dit artikel delen:

7 Reacties

De Speedies 14 november 2019 om 12:22

Het voelt alweer alsof het seizoen weer bijna begint, fijn! Alleen, kunnen de nieuwelingen misschien dik/schuingedrukt worden, maakt het overzichtelijker :)

0
heuvelcolombia 14 november 2019 om 13:20

Er staat “nieuw” achter. Vind ik op zich wel redelijk duidelijk.

0
heuvelcolombia 14 november 2019 om 13:23

Met de selectie van dit jaar is het toch wel mijn favoriete ploeg naast Uno-x en Androni.

Ieder jaar vertrekken hun beste renners naar de WT. Nu een hele nieuwe generatie. Ben benieuwd wat Aular in Europa kan en ben benieuwd of Garcia de ontwikkeling door kan zetten.

0
west 14 november 2019 om 14:08

Blijft toch een bijzonder land Spanje. Met een bijzondere visie op de jeugdcategorieën… Dat een nationaal kampioen bij de beloftes van één van de grootste wielerlanden op aarde pas half november een contract tekent bij een pro-continentaal ploegje…

0
KimJungPoels 14 november 2019 om 14:13

Ongelofelijk ja, als je kijkt naar de recente winnaars van het beloftekampioenschap in Spanje, dan is het echt verwonderlijk dat de ploegen daar niet massaal voor in de rij staan.

0
heuvelcolombia 14 november 2019 om 18:12

Hoelang er al contact was staat er niet bij. En het zou ook kunnen zijn dat hij er zelf voor kiest om naar Caja te gaan ipv Movistar ofzo. Hij reed dit jaar immers al bij het belofteteam van Caja Rural.
En verder is een NK winnen nog geen garantie dat je ook Spanje’s grootste talent bent. Is zeg niet dat hij geen talent is, won ook een paar andere kleine wedstrijdjes dit jaar.

0
Verweggistan 14 november 2019 om 17:18

Ben benieuwd naar wat Aular in Europa kan. Verder niet onder de indruk van deze ploeg, ze zijn er niet sterker op geworden. Ik had verwacht dat de ploeg meer zou kunnen profiteren van het stoppen van Murias en de breuk tussen Movistar en die manager. Vooral omdat renners als Pardilla en Chernitski weggingen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone