Burgos-BH vraagt tijdelijke uitkering aan voor renners

zondag 29 maart 2020 om 14:59
Burgos-BH vraagt tijdelijke uitkering aan voor renners

Jetse Bol in de Vuelta vorig jaar - foto: Cor Vos (archief)

Burgos-BH heeft voor alle twintig renners en een deel van de staf een tijdelijke uitkering aangevraagd vanwege de coronacrisis. Zij zijn tijdelijk ontslagen en ontvangen, mits de aanvraag goedgekeurd wordt, een ww-uitkering tot de koersen weer hervat worden. Dat bevestigt de ploeg aan AS.

“Dit geldt voor werknemers met contracten van langere duur en voor mensen met contracten van 1 januari tot en met 31 december 2020”, vertelt directeur David Cantera. “In theorie duurt deze situatie zolang de noodtoestand voortduurt. Dan moeten we zien wanneer we weer terug kunnen keren in competitie.” Bij de Spaanse ploeg rijden met Jetse Bol en Alex Molenaar twee Nederlanders.

Het ProTeam Burgos-BH is de eerste professionele wielerploeg in Spanje die de zogenoemde ERTE hebben aangevraagd. Ook meerdere voetbalclubs hebben dat gedaan voor personeel en spelers. Het voortbestaan van Burgos-BH komt niet in gevaar: de ploeg wordt gesubsidieerd door de provincie en de gemeente Burgos en heeft daarnaast langlopende contracten met andere sponsoren.

Eerder liet Lotto Soudal al weten dat de renners uit solidariteit een deel van hun salaris inleveren. Daarnaast is een deel van de staf tijdelijk werkloos bij de Belgische WorldTour-ploeg.

Dit artikel delen:

11 Reacties

KnightBiker 29 maart 2020 om 15:18

Wederom: ik snap het niet, waaraan verliest een ploeg heden geld? Ploegen worden niet betaald uit wedstrijd opbrengsten of uitzendrechten, maar uit een vast budget per jaar afgegeven door een sponsor. Waarom worden renners dan op straat gegooid? Dat er veel zzp-ers voor ploegen werken is duidelijk, maar een renner is geen ZZP-er maar heeft een jaarcontract (met bonussen etc.) en zou ook betaald worden indien er ziekte of blessure was.

0
ChefSpijker 29 maart 2020 om 15:42

Ik heb geen idee hoe de regelgeving in Spanje in elkaar zit, maar in principe zijn sporters nu toch werkloos. Ze hebben geen wedstrijden. Tuurlijk ze kunnen trainen, maar dat is net zoiets als een verkoper in een gesloten winkel zetten.

0
ProfrondeZevenbergen 29 maart 2020 om 16:56

@knightbiker
Sommige zaken zijn nou eenmaal niet wat het lijkt. Helaas hebben wij als leken geen inzicht in contracten, ontbindende voorwaarden e.d.

0
Romāns Vainšteins 29 maart 2020 om 17:24

Tip, geef geen moer om dit type financieel gewauwel en stem met cashewnootjes in de aanslag af op de volgende mooie koers om daar dan maar wel te zien wie er precies nog rondrijden.

0
VerstandOpNul 29 maart 2020 om 17:18

Goed dat je eerlijk toegeeft dat je iets niet snapt!

Gelieve dit in je achterhoofd te houden wanneer je posts gelijk als ‘onzin’ afdoet..

0
Jan 29 maart 2020 om 19:08

rv, nog een tip. kom terug als je je eigen belasting betaald.
wat een respectloze onzin.

hier wordt het voortbestaan van een wielerploeg besproken, en jij begint over cashew noten in je hand….

0
KnightBiker 29 maart 2020 om 20:56

@Verstandopnul – Ok, les geleerd, maar snap jij het wel dan? Ik heb nog nergens een antwoord gelezen dat bevredigend of logisch klinkt.

0
VerstandOpNul 29 maart 2020 om 21:31

Nou, om te beginnen lijkt het me niet vanzelfsprekend dat een sponsor blijft doorbetalen als daar geen tegenprestatie tegenover staat (cq. kan staan), dit nog geheel los van de financiële impact op de sponsoren zelf.

0
Derierre de la course 29 maart 2020 om 22:32

@Jan, betaalt RV geen belasting dan? Ik vind dit een interessante uitspraak.

0
Samlambeej 29 maart 2020 om 22:55

Haha lekker Jan. De drift spoot er ouderwets met 130km/u. uit.
Geen hoofdletter, rr vvv, punt komma enter.
SEND!

Laat je wel effe het reddingsplan voor de ploeg hier achter?

0
Jan 30 maart 2020 om 07:34

De la course, je betaald geen belasting als je nog bij je ouders woont en totaal geen verantwoordelijkheid hebt, dan alleen te besluiten overdag aan de cashew noten te beginnen

0

Headlines

Populair

Materiaalzone