Burgos-BH neemt twee Nieuw-Zeelanders over van Bolton Equities Black Spoke
Foto: Cor Vos
vrijdag 27 oktober 2023 om 12:35

Burgos-BH neemt twee Nieuw-Zeelanders over van Bolton Equities Black Spoke

Burgos-BH heeft twee nieuwe aanwinsten voorgesteld. Het Spaanse ProTeam versterkt zich met de Nieuw-Zeelanders Aaron Gate (32) en George Jackson (23), die beide overkomen van Bolton Equities Black Spoke.

De twee Nieuw-Zeelanders waren nog op zoek naar een nieuwe ploeg, omdat de toekomst van het Nieuw-Zeelandse ProTeam op de helling staat. Hoofdsponsor Black Spoke haakt af, maar de ploeg werkt wel nog aan een doorstart op continentaal niveau.

Over Jackson en zijn andere poulains, zei ploegleider Franky Van Haesebroucke destijds: “Ik twijfel of ze al klaar zijn voor een stap hogerop, en ze willen zelf ook graag blijven. Ze zijn hier zeven maanden samen met jongens die hetzelfde meemaken, ver weg van vrienden en familie. Dat is niet gemakkelijk. Ze steunen elkaar en zo drijven ze elkaar naar een hoog niveau. Zet die gasten alleen bij een WorldTour-team, en het wordt allemaal moeilijker. Daarom zijn er juist ploegen zoals die van ons nodig.”

Gate zal zich bij Burgos-BH vooral op het baanwielrennen blijven richten. De wereldkampioen puntenkoers wil op de Olympische Spelen van Parijs immers voor een medaille gaan, en zal het wegprogramma bij Burgos-BH als de ideale voorbereiding gebruiken. Nochtans kan de tweevoudige Nieuw-Zeelandse tijdritkampioen ook uit de voeten op de weg, vorig jaar won hij nog een rit in de Ronde van Luxemburg.

Jackson wil bij de Spaanse equipe dan weer werken aan zijn sprint. In zijn eerste seizoen in Europa bleek dit al een sterk wapen, want afgelopen najaar maakte Jackson grote indruk op Aziatische bodem. Hij schreef de Tour of Taihu Lake (2.Pro) op zijn naam, en won ook ritten in de Ronde van Langkawi en Hainan.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
8 Reacties
Sorteer op:
Twee prima renners voor Burgos ! Van George Jackson gaan we meer horen. En Bob Dylan schreef al een lied over hem.

https://youtu.be/mDxPLeIQ_UY?si=6aSDboX9sk1zDqF3
Uitstekende versterkingen voor Burgos BH. Deze kiwi’s gaan de nodige UCI punten scoren. Strategisch belangrijk omdat per 2026 een PRO team enkel uitgenodigd kan worden in een grote ronde ( lees voor Burgos BH: Ronde van Spanje) als je bij de beste 30 teams staat in het UCI puntenklassement. Dat wordt dus dringen geblazen en schept de noodzaak van visie, strategie en de juiste keuzes. Dit zijn 2 uitstekende keuzes in die strategie in het 3 jarenblok 2023 - 2026
  27 oktober 2023 13:37
  Je ziet ook dat de Spaanse kleinere ploegen dit jaar ook al een breder programma buiten Zuidwest Europa rijden (oa koersen in Azië) omdat ze niet meer ‘vanzelfsprekend’ zonder prestaties hun Spaanse wildcards gaan krijgen.
  27 oktober 2023 14:29
  2023-2026 is een 4-jarenblok
  27 oktober 2023 15:20
  @Steven
  2023-2025 dus
  Per 1/1/2026 start de volgende cyclus van WorldTour licenties en blijkbaar dus ook die regel dat je in de top-30 moet staan voor een wildcard (wist ik nog niet, bedankt hiervoor!) Al zal dat waarschijnlijk wel top-30 in de jaarranking zijn en zal dus vooral 2025 belangrijk zijn voor Burgos?
27 oktober 2023 12:43
Zeer interessante aanwinsten. Benieuwd of ze kunnen aarden bij Burgos.
27 oktober 2023 14:11
Goeie transfers. Gate kon een tijdje geleden nog rekenen op concrete interesse van Ineos, Jackson is nog heel jong en won dit jaar vier koersen. Gate kan in tijdritten en in lastige eendagswedstrijden zijn plan trekken, is ook nog eens behoorlijk snel en kan zo Jackson misschien wel piloteren naar een aantal zeges.
27 oktober 2023 18:08
"In zijn eerste seizoen in Europa bleek dit al een sterk wapen, want afgelopen najaar maakte Jackson grote indruk op Aziatische bodem."

Geografisch klopt er iets niet, @redactie ;-)

Reacties zijn gesloten.