Burgemeester Plumelec ziet Frans kampioenschap niet zitten

donderdag 28 mei 2020 om 17:59
Burgemeester Plumelec ziet Frans kampioenschap niet zitten

foto: Cor Vos (archief)

De Franse kampioenschappen vinden normaal gesproken plaats van 20-23 augustus in Plumelec, maar burgemeester Stéphane Hamon heeft geen zin om tegen die tijd een wielerfeestje te organiseren. “Ik wil niet een nieuwe uitbraak van het coronavirus op mijn geweten hebben”, zo vertelt hij aan Franstalige media.

Hamon vond het eerder al te voorbarig om een datum vast te stellen voor het Frans kampioenschap op de weg. “Tot nu toe zijn de zorgen en de prioriteiten bij het beheersen van de gezondheidscrisis. Voor veel bedrijven is hun toekomst onzeker en voor ouderen worden de maatregelen verder verlengd.” Hamon pleitte voor uitstel van het kampioenschap.

De Fransman klinkt ruim één maand later een stuk dwingender. “Het is tot 1 september verboden om evenementen met meer dan vijfduizend toeschouwers te organiseren. Het Frans kampioenschap is een evenement met meer dan vijfduizend toeschouwers. De titelstrijd kan dus niet doorgaan in augustus, laat daar geen misverstand over bestaan.”

“Ik geloof niet in een kampioenschap achter gesloten deuren” 
“We moeten nu gewoon verstandig zijn: de Franse kampioenschappen gaan niet door.” Hamon gelooft niet in een Frans kampioenschap achter gesloten deuren. “Ik zeg het nog een keer: ik ga geen nationaal kampioenschap organiseren zonder strikte veiligheidsmaatregelen- en garanties. De gemeenteraad denkt er ook zo over.”

De burgemeester is bang voor een nieuwe uitbraak van het coronavirus in het noordwesten van Frankrijk, aangezien de overige Franse wielerkoersen in augustus – denk aan de Tour de l’Ain, de Mont Ventoux Dénivelé Challenge en het Critérium du Dauphiné – plaatsvinden in het oosten en zuiden van Frankrijk. Dit betekent dat renners flink moeten reizen om in Plumelec te komen.

Marc Madiot: “Er kan nog veel gebeuren”
Hamon is duidelijk tegenover de Franse pers, al is er nog geen definitieve beslissing genomen over het Frans kampioenschap. Marc Madiot hoopt als teammanager en bestuursvoorzitter op een gunstige afloop. “Er is nog veel onzeker, zo is de wielerkalender nog niet definitief. We moeten nu pragmatisch zijn. Er kan nog veel gebeuren in de komende maanden, zowel positief als negatief.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Charlie33 28 mei 2020 om 18:33

De tour gaat een week later wel door. Doet hoofd schudden

ChefSpijker 28 mei 2020 om 18:57

Als de Tour door Plumelec was gekomen, had die burgemeester waarschijnlijk ook wel anders gesproken. Zo'n Frans kampioenschap is maar een slap koersje natuurlijk. Daarnaast heb je altijd burgemeesters die voor de bühne uitspraken doen. Zie bijv. die burgemeester van Eindhoven destijds over betaald voetbal in Nederland.

Fred Postma 28 mei 2020 om 20:10

Tja met deze angstige houding en mentaliteit wordt het niks.
Wachten op een vaccin? St juttemus?

Fred Postma 28 mei 2020 om 20:16

Waarom niet voor 4999 toeschouwers en de televisie. Zal wel weer een linkse zeurburgermeester zijn zonder moed en wielerhart.
Afzetten die burgemeester van
Plumelec !!!

JVD 29 mei 2020 om 08:33

Hamon is de kopman van Continuons ensemble pour Plumelec, een zogenaamde liste sans étiquette. Oftewel, niet gebonden aan een specifieke politieke stroming. Een zeur dus misschien, maar links is nog maar de vraag :).

SoloSlim 28 mei 2020 om 20:50

Niemand wil (veel) geld neertellen als er geen return is. Spijtig..

Ligthning 28 mei 2020 om 22:34

Dit wordt stilaan problematisch. Als elke organisator zo redeneert, kan niets nog doorgaan vooraleer er een vaccin klaar is, dat vaccin aan iedereen toegediend werd, en vooraleer pas maanden later met zekerheid kan vastgesteld worden dat het vaccin gewerkt heeft. Dan hebben we het al over het einde van de lente 2022.

Fred Postma 29 mei 2020 om 09:38

Maar goed, ik denk niet dat de burgemeester van
Plumelec uiteindelijk bepaald hoe en wanneer er in Frankrijk weer gekoerst gaat worden.

Headlines

Materiaalzone

Populair