Budding en Seye naar wegploeg BEAT Cycling Club

dinsdag 23 oktober 2018 om 12:40
Budding en Seye naar wegploeg BEAT Cycling Club

Martijn Budding. foto: Sirotti

BEAT Cycling Club kan volgend seizoen op de weg rekenen op Martijn Budding en Guillaume Seye. De 23-jarige Budding reed in 2017 en 2018 voor Roompot-Nederlandse Loterij. De Vlaming Seye kwam de afgelopen maanden als stagiair uit voor Veranda’s Willems-Crélan.

“Het was ons doel om de ploeg ten opzichte van vorig jaar in de breedte te versterken”, geeft coach Egon van Kessel aan. “Ik verwacht dat we voor volgend jaar met deze renners als ploeg weer een stap vooruit kunnen maken.”

Budding reed van 2014 tot 2016 voor het Rabobank Development Team. Roompot pikte de winnaar van de Ronde van Valencia 2015 en Ronde van Limburg 2016 vervolgens op. Met de ProContinentale formatie mocht hij van start in onder andere de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. De voormalig veldrijder kende in 2017 met een zevende plaats in de Schaal Sels (1.1) zijn beste uitslag namens Roompot-Nederlandse Loterij. Het aflopende contract met Budding werd niet verlengd.

“BEAT reed vorig jaar een heel mooi programma, wedstrijden waar ik mezelf wil laten zien en voor mijn eigen kansen wil gaan”, geeft Budding aan in het persbericht. “Ik zie dit als een kans om mezelf nu te bewijzen en te laten zien wat ik waard ben als een van de speerpunten in de ploeg.”

Talentvolle belofte tijdrijder tekent bij BEAT Cycling Club
De 21-jarige Seye is een tijdrijder pur sang. Seye reed dit seizoen het Europees Kampioenschap tijdrit voor beloften, waarop hij veertiende werd. Tijdens zijn stageperiode bij Veranda’s Willems-Crélan reed hij onder meer de Schaal Sels, Brussels Cycling Classic en Primus Classic. “Ik denk dat de ploeg mij iets te bieden heeft, maar ik de ploeg zeker ook”, vermeldt de Belg.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Verweggistan 23 oktober 2018 om 17:38

Wordt je keurig 10e in de Ronde v België als 23 jarige mag je alweer weg. Ik hoop dat Budding zich weer terug kan knokken naar de profs.

0
maklukzat 23 oktober 2018 om 21:11

Inderdaad, vreemd dat Budding niet verder kon bij Roompot. Liet af en toe goede dingen zien.

0
west 23 oktober 2018 om 21:43

Budding moet uitkijken dat ie geen tweede Thijmen Eising wordt. Als in dat ie misschien beter had kunnen blijven crossen? (Weet je nooit natuurlijk, achteraf is het mooi wonen)

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone