‘Buchmann voert BORA-hansgrohe aan in Giro, Ackermann sprintkopman in Tour’

vrijdag 18 december 2020 om 10:58
‘Buchmann voert BORA-hansgrohe aan in Giro, Ackermann sprintkopman in Tour’

Emanuel Buchmann - foto: Cor Vos

Emanuel Buchmann zal zich in 2021 focussen op de Giro d’Italia, zo meldt Radsport-News. De Duitse klimmer werd in 2019 nog vierde in de Tour de France, maar volgens meerdere bronnen wil BORA-hansgrohe in de Tour zoveel mogelijk sprintzeges boeken met onder meer Pascal Ackermann.

De formatie van manager Ralph Denk zit met een luxeprobleem. Met Buchmann, Ackermann en Peter Sagan beschikt de ploeg over meerdere potentiële kopmannen voor de Ronde van Frankrijk. BORA-hansgrohe kan ook nog rekenen op sterke klassementsrenners als nieuwkomer Wilco Kelderman, Felix Großschartner, Maximilian Schachmann en Patrick Konrad.

Ackermann lijkt nu al zeker van zijn eerste Tourselectie en dus moeten er nog enkele knopen worden doorgehakt. Volgens Radsport-News mag Buchmann zich bewijzen als kopman in de Giro d’Italia. Kelderman, Schachmann, Großschartner en Konrad worden genoemd als mogelijke luitenanten. Buchmann stond nog nooit aan de start van de Ronde van Italië.

Kelderman
Kelderman geeft in een interview met het Algemeen Dagblad echter aan dat hij de Giro d’Italia waarschijnlijk niet zal betwisten. “Het plan is om naar de Tour toe te werken”, aldus de Nederlander. De ex-renner van Team Sunweb zal eerder in het jaar onder meer deelnemen aan Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Romandië

In de Tour hoopt BORA-hansgrohe dan te scoren met Ackermann en Peter Sagan. De Slowaak, die inmiddels zeven groene truien in de kast heeft hangen, zal volgend jaar dus niet de onbetwiste kopman zijn voor de vlakkere etappes. Ackermann zou kunnen rekenen op zijn vaste sprinttrein, Sagan moet het wellicht doen met slechts één vertrouweling.

Dit artikel delen:

12 Reacties

jvh93 18 december 2020 om 11:05

Stel je voor. Een Giro team met Buchmann als kopman, Kelderman, Grobschartner, Schachmann en Konrad als luitenanten. Dat is wel een team om bergop rekening mee te houden dan hoor

Martino87 18 december 2020 om 11:21

Ja, maar uiteindelijk gaat het ook om de sterkte van je kopman en hoe goed hij in vorm is.

koos1 18 december 2020 om 11:09

Als het klopt nu al een super sterke Giro ploeg. Voor de tour wel een gok als Ackermann en Sagan allebei gaan sprinten. De trein voor Ackermann en Sagan die dan gaat proberen om zelf nog de nodige punten voor de groene trui te pakken?

hartstikkebedankt 18 december 2020 om 11:16

Klinkt apart, ik zou dan eerder Sagan en Oss mee sturen naar de Giro. Je gaat niet massa sprints doen met Ackermann en Sagan samen lijkt me. En je gaat ook niet Sagan maar in 3 ritten uitspelen.

Dan zou ik eerder zoiets doen (als je Buchmann per se naar de Giro laat gaan):
– Giro: Buchmann, Kelderman, Konrad, Grossschartner, Fabbro, Bodnar, Oss, Sagan
– Tour: Ackermann, Selig, Laas, Schwarzmann, Schillinger, Politt, Kämna, Schachmann

Vinyakke 18 december 2020 om 11:26

Zo denk ik er ook over, BORA blijkbaar niet. Vreemde strategie…

LB108 18 december 2020 om 13:29

Dit is een overgenomen gerucht, Sagan zou giro terug rijden gaf hij al aan.
Tourploeg die je daar zegt zal ver af zijn.
Ik denk eerder
GIRO: Buchmanm – Sagan – Oss – Fabbro – Aleotti? –
Tour: kämna – schachmann – ackermann – selig – pollitt – keldermann -..
Dan kan je in ieder nog 1 oostenrijkse klimmer sturen

osca freire gomez 18 december 2020 om 13:34

Volgens mij gaat Kelderman naar de Tour. Dat verteld hij in de podcast met In het Wiel

Sephiroth 18 december 2020 om 11:23

Het interview met Kelderman in het AD geeft aan dat hij eerder de tour rijd. Iig niet de Giro naar alle waarschijnlijkheid. En klassiekeres en Romandie en dan nog ff de Giro.. hij hint zelf op de tour.

edit: zie nu dat het is aangepast

Arie den Blanken 18 december 2020 om 11:57

Nu met dit soort strategie bezig zijn? Het is wachten dat er een team komt die zijn Tour en Giro afvaardiging voor 2022 als groot nieuws brengt.

Murcia 18 december 2020 om 13:34

Denk heeft het strategisch weer goed voor elkaar. Buchmann heeft in de Giro serieuze kans op het podium en krijgt een ploeg in dienst om hem heen. Terwijl Sagan en Ackermann voor dagsucces + groen mogen gaan in de Tour. Mijn grote vraag blijft of Peter zijn contract na komend jaar gaat verlengen. De etappe winst in de Giro was schitterend maar voor de rest was het natuurlijk mager en dan is 5 miljoen euro per jaar wel wat te veel van het goede lijkt mij.

Etio 18 december 2020 om 14:21

Zal wel van zijn programma en prestaties van aankomend seizoen afhangen. Zou me niet verbazen als Sagan in 2022 voor Israel Start-Up Nation zal rijden.

Etio 18 december 2020 om 14:33

Denk dat het heel lastig gaat worden, best veel renners bij BORA zullen persoonlijke ambities hebben. Kämna zal bijvoorbeeld misschien ook wel willen kijken hoever hij komt als kopman in een grote ronde. Sagan en Ackermann in één ploeg is verre van ideaal, maar zou wel kunnen werken als beide mannen een lead-out man hebben + een renner die beide tandems goed kan afzetten in de laatste kilometer (bijvoorbeeld Burghardt). Kelderman kan dan zonder al te veel druk voor een klassement gaan in de Tour (Top 5 / Top 10) en kan bergop ondersteund worden door bijvoorbeeld Kämna en Konrad. Deze twee zouden zelf misschien ook een klassement kunnen rijden in de Tour, maar misschien kunnen beide renners kopman in de Dauphiné en/of de Vuelta zijn (Kelderman naar de Ronde van Zwitserland). Buchmann naar de Giro met ondersteuning van bijvoorbeeld onder andere Großschartner, Schachmann, Fabbro en Pöstlberger.

Giro: o.a. Buchmann, Schachmann/Konrad, Großschartner, Fabbro, Pöstlberger
Tour: Sagan (Oss), Ackermann (Selig), Burghardt als wegkapitein, Kelderman, Kämna, Konrad/Schachmann
Vuelta: o.a. Buchmann? Kämna? Konrad/Schachmann?

Headlines

Materiaalzone

Populair