Buchmann strijdend ten onder in Ronde van het Baskenland

zondag 14 april 2019 om 09:35
Buchmann strijdend ten onder in Ronde van het Baskenland

foto: Cor Vos

Emanuel Buchmann leek op weg naar de grootste zege uit zijn carrière, maar de Duitser verloor op de slotdag van de Ronde van het Baskenland zijn leiderstrui aan Ion Izagirre. “Ik kon het tempo gewoon niet volgen”, is zijn eerlijke analyse.


Het verschil tussen Buchmannn en Izagirre was voor de slotetappe liefst 54 seconden. Een flinke achterstand, maar toch slaagde de Baskische klimmer erin om de Duitser uit de leiderstrui te fietsen. Buchmann vocht voor wat hij waard was, maar de kopman van BORA-hansgrohe kwam uiteindelijk een halve minuut tekort.

Na afloop was de Duitser realistisch. “We lieten al snel een gevaarlijke groep gaan. Vervolgens slaagde Astana erin om weg te rijden. Jakob Fuglsang reed ontzettend sterk en ik kon zijn tempo gewoon niet volgen.” Buchmann kreeg in de finale nog steun van zijn ploeggenoten Maximilian Schachmann en Patrick Konrad.

Geslaagde week
Het kalf bleek echter al verdronken. “Max en Patrick wisten het verschil stabiel te houden, maar we kwamen ook niet dichter. Het bleek goed genoeg voor een podiumplek, maar niet voor de eindzege”, aldus Buchmann. Toch kan de 26-jarige ronderenner terugkijken op een geslaagde week. Wat heet: zijn ploeg won maar liefst vier van de zes etappes.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Polleke 14 april 2019 om 10:11

Hij heeft gestreden als een leeuw maar de machtsontplooing van Astana was indrukwekkend…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.