Büchli pakt goud op Keirin in Berlijn, brons voor Bos op de Kilometer
zaterdag 1 december 2018 om 23:48

Baanwielrenner Matthijs Büchli heeft goud gewonnen tijdens de Wereldbeker in Berlijn. De Nederlands kampioen van de BEAT-ploeg plaatste in de finale op twee rondes van het einde een aanval waar de concurrentie geen antwoord op had. Harrie Lavreysen, uitkomend voor de KNWU-selectie, werd zesde in de Keirin-finale.

Büchli koos in de halve finale van het Keirin-toernooi voor dezelfde tactiek. Ook toen was hij de laatste anderhalve finale superieur. In de grote finale verwees hij wereldkampioen Sprint Matthew Glaetzer naar het zilver. Het brons was voor Mohd Azizulhasni Awang uit Maleisië.

Brons voor Bos
Er was meer Nederlands succes op de zaterdag in Berlijn. BEAT-sprinter Theo Bos wist namelijk de bronzen medaille te pakken op de Kilometer Tijdrit. De tijd van de ervaren Bos (1.00,868) leek lang genoeg voor goud, maar dat was gerekend buiten de laatste twee starters. Thuisrijder Joachim Eilers pakte goud met 1.00,645, slechts vijftien duizendsten van een seconde voor de Fransman Quinten Lafargue (1.00,660). Voor Sam Ligtlee was de vierde plek het hoogst haalbare.