Bryan Coquard bezorgt Cofidis overwinning in Ster van Bessèges

donderdag 3 februari 2022 om 16:41
Bryan Coquard bezorgt Cofidis overwinning in Ster van Bessèges

foto: Cor Vos

Bryan Coquard heeft de tweede etappe van de Ster van Bessèges winnend afgesloten. De Franse sprinter van Cofidis bleek op het slotklimmetje in finishplaats Rousson net iets sterker dan leider Mads Pedersen, die wel leider blijft. De Noorse belofte Tobias Halland Johannessen kwam als derde over de streep.

Na de spectaculaire openingsrit van gisteren, gewonnen door Mads Pedersen, ging de Ster van Bessèges vandaag verder met opnieuw een interessante etappe. Op dag twee moest er namelijk nog meer geklommen worden. De 156 kilometer lange rit voerde het peloton van Saint-Christol-lèz-Alès naar Rousson, met onderweg de Côte de Lasalle (4,3 km aan 5,5%) en de Côte du Pradel (6,4 km aan 4,5%) als mogelijke scherprechters. Vervolgens werd er in een dollemansvaart naar de voet van het slotklimmetje in Rousson (1,6 km aan 6,3%) gereden, waar de finishstreep was getrokken.

Vier renners vormen de vroege vlucht 
Vier renners kregen in de beginfase van de etappe de ruimte om een vroege vlucht op poten te zetten. Go Sport-Roubaix Lille Métropole had met Thomas Denis een mannetje mee in de vroege ontsnapping, Jens Reynders was mee namens Sport Vlaanderen-Baloise, B&B Hotels-KTM stuurde Alexis Gougeard mee in de vuurlinie en Martí Marquez Roman werd door Equipo Kern Pharma naar voren geschoven als aanvaller. De voorsprong van de vier avonturiers liep op tot goed vier minuten.

De vier vroege vluchters in beeld – foto: Cor Vos

In de kopgroep was er een fikse strijd gaande om de bergtrui, maar voor de etappezege kwamen Denis, Marquez Roman, Gougeard en Reynders niet in aanmerking. Met nog ruim twintig kilometer op de koersteller kwam er een einde aan de vroege vlucht, maar werd het ook onrustig in het peloton. Rémy Rochas, die onlangs zijn handtekening mocht zetten onder een verbeterd contract bij Cofidis, reed even voor het peloton uit en ook Sébastien Reichenbach koos voor de aanval. Beide renners werden echter al snel weer bij de lurven gegrepen.

Coquard weet weer wat winnen is
Met een compact peloton trokken we vervolgens naar de laatste kilometers richting Rousson. Daar kregen de renners dus nog een lastige slotklim voor hun kiezen. Leider Pedersen en Coquard bleken over de sterkste benen te beschikken en vochten een verbeten duel uit op de steilste stroken van de slothelling. De zege ging uiteindelijk naar de rappe Fransman, die voor het eerst sinds 2020 weer een wedstrijd (openingsetappe La Route d’Occitanie) wist te winnen. Vorig jaar moest de 29-jarige Coquard het doen met de nodige ereplaatsen.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Wheely 3 februari 2022 om 16:51

Wat een aankomst! De sprinters laten zich dit seizoen nog niet afschrikken door wat klimwerk. Johannessen knap derde, pakt weer wat tijd terug op Latour.

Carapaz (nog?) niet de meest explosieve, een Roglic en een Pogacar hadden zich er gewoon tussen gegooid…

0
Leukefans 3 februari 2022 om 17:12

Bedankt om je aan je woord te houden, Tobias geeft me even lik op stuk vandaag.

0
Cochise 3 februari 2022 om 16:54

Leuke sprint. Wel al snel pittige aankomsten zo vroeg op het seizoen. Sterke Johannessen ook

0
Romāns Vainšteins 3 februari 2022 om 16:56

Leuk voor hem, ik zal niet snel dat beeld van een op de grond biddende Coquard vergeten nadat Kittel hem met een mm klopte in de tour. Daar sprak passie uit.

Misschien dit jaar?

0
Leukefans 3 februari 2022 om 17:10

Gho, wat gun ik het het die jongen, om die reden. Mag heus wel eens een grotere koers winnen.

0
Alfons Haavers 3 februari 2022 om 17:04

Koers niet gezien maar Bettiol eindigt weer vrij dicht. Lijkt prima aan het seizoen te zijn begonnen, een voorbode voor een sterk voorjaar? Gaat ie weer van WHERE IS QUICK-STEP?! kunnen doen?

0
Lalsacien 3 februari 2022 om 17:39

Le Coq is weer het haantje. Het is hem gegund.

0
Turtlehead 3 februari 2022 om 18:22

Als zelfs híj gaat winnen, is er nog hoop voor Viviani, Nizzolo, Bouhanni en een paar anderen!

0
Romāns Vainšteins 3 februari 2022 om 20:34

Exact. Hoop doet leven en leven is mooi! Alle spurters moeten durven dromen van een tour sprint winnen, ook zij die het op papier niet kunnen.

Merci Bryan dus.

0
Barry Batsbak 3 februari 2022 om 19:26

100m gesprint? Of toch meer?

0
Lalsacien 3 februari 2022 om 22:36

Mathieu Burgaudeau rijdt ook niet onaardig.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone