Brons voor Van der Breggen: “Je hoopt op je beste dag, en die had ik niet”
foto: Cor Vos
woensdag 28 juli 2021 om 08:46

Brons voor Van der Breggen: “Je hoopt op je beste dag, en die had ik niet”

Anna van der Breggen heeft vrede met haar gewonnen bronzen medaille op de olympische tijdrit. Ze had naar eigen zeggen niet haar beste dag. “Het is mijn derde olympische medaille en daar ben ik blij mee. Maar ik had wel op meer gehoopt”, vertelt ze tegen de NOS.

“Ik ging voor goud, maar ik voelde al snel dat niet zoals in de laatste tijdritten was”, aldus de Nederlandse, die in aanloop naar de Spelen overtuigend de klimtijdrit in de Giro Donne won. “Ik trapte ook de wattages niet. Daar baal ik wel van. Maar ik heb er alles aan gedaan en gevochten tot het einde. Het ging niet heel lekker naar mijn idee, dus ik ben nog blij met een medaille.”

Een specifieke reden voor haar mindere dag kan Van der Breggen niet aanwijzen. “Ik kon niet harder, dat klinkt heel stom. Je hoopt op je beste dag, en die had ik niet. Het kan natuurlijk van alles zijn. Maar de voorbereiding was goed, ik voelde me goed en alles liep soepel. Maar ik kon gewoon niet harder fietsen”, vat ze het samen.

De afscheidnemende wereldkampioene last nu een pauze in. “Ik ga naar huis en een beetje genieten dat het erop zit. Het is een periode geweest van wedstrijd naar wedstrijd. Misschien ga ik op vakantie en genieten van deze medaille”, vertelt ze. Het WK is nog een optie. “Maar ik heb dat nog niet gepland. Ik kijk hoe ik mij ga voelen en wat ik nog ga doen. Er komt inderdaad nog een mooi WK aan in België.”

 
6 Reacties
Sorteer op:
28 juli 2021
Ach meid je hebt al zoveel bewezen.
28 juli 2021
"en ik ben blij voor Annemiek, want die verdient het als geen ander", rolde er ook nog zoiets uit?
    28 juli 2021
    Denk het niet. Vind haar in de wegkoers ook lang niet zo sterk als Annemiek.
28 juli 2021
In de wegkoers was ze idd ook niet al te sterk, normaal zou ze die Longo Borghini en Kopecky wel hebben kunnen counteren
Geweldige renster, maar zelfs in haar allerbeste doen had ik het nog maar moeten zien tegen de ontketende van Vleuten vandaag.
28 juli 2021
Jammer, had haar een (nog) mooier afscheid gegund. Was afgelopen periode erg sterk in de tijdrit, maar juist nu bij haar afscheid niet echt in vorm ..

Reacties zijn gesloten.