Brons voor Evenepoel op EK tijdrijden: “Goed teken voor wat over tien dagen komt”

donderdag 9 september 2021 om 18:22
Brons voor Evenepoel op EK tijdrijden: “Goed teken voor wat over tien dagen komt”

foto: Cor Vos

Een tweede Europese tijdrittitel bleek net iets te hoog gegrepen, maar Remco Evenepoel veroverde vandaag wel een bronzen medaille op het EK tijdrijden. De Belg finishte niet ver achter winnaar Stefan Küng en Filippo Ganna en kon daar na afloop wel mee leven.

Derde, meer zat er niet in voor Evenepoel in en rond industriestad Trento. De Belg was aan het eerste tussenpunt nog volop in de race voor de Europese titel, maar moest in de finale toch wel wat tijd prijsgeven op eerst Ganna en later Küng. Het verschil tussen de Zwitser en Evenepoel bleek uiteindelijk vijftien seconden. “Als je ergens start met ambities, dan ga je altijd voor goud”, begint Evenepoel in gesprek met Sporza.

“Hopelijk volgt volgende week het goud”
“Maar zoals ik vooraf al had voorspeld, waren Küng en Ganna de te kloppen mannen. Zeker op zo’n parcours. Dus ik ben heel blij dat ik bij hen in de buurt kwam. Dit is een goed teken voor de WK-tijdrit, op een afstand die me normaal beter ligt.” Het parcours in Italië was biljartvlak en dus op maat van powerhouses als Ganna en Küng. “In het tweede deel was het wind mee en dan vangen zulke mannen meer wind door hun grotere oppervlakte.”

“Maar dat zijn geen excuses natuurlijk. Ik heb het maximale gegeven, de voorbereiding was heel goed en dit is een goed teken voor wat over tien dagen komt. Het is altijd leuk om goed te presteren op een parcours dat me niet goed ligt. Het is dit seizoen al mijn tweede medaille (Evenepoel veroverde ook al zilver op het BK tijdrijden, red.) op een tijdritkampioenschap, maar het is nog niet de juiste. Hopelijk volgt volgende week het goud”, is Evenepoel ambitieus.

Dit artikel delen:

69 Reacties

Limal 9 september 2021 om 18:58

Netjes, 3e na King Küng en Ganna. Benieuwd of de langere afstand op het WK inderdaad in zijn voordeel gaat spelen t.o.v. die 'krachtpatsers' of niet.

Hij zag er trouwens ontspannen uit in het interview. Dat komt minder tot uiting in de transcriptie, dus bij deze: https://sporza.be/nl/2021/09/09/evenepoel-tankt-vertrouwen-al-2-medailles-dit-seizoen-maar-nog-niet-de-juiste~1631201609773/

Steven_E 9 september 2021 om 19:28

Inderdaad, klonk zeer ontspannen en down-to-earth. Is duidelijk toch wat volwassener aan het worden in z’n interviews. Vraag mij dan af of WF hem in de transcripties bewust wat harder neerzet of niet…

josi 9 september 2021 om 19:02

Goede prestatie van Evenepoel, want deze tijdrit leek hem inderdaad niet echt op het lijf geschreven.

Willem Kieft 9 september 2021 om 19:12

Het parcours was een soort kopie van Alkmaar 2019. Toen hij gewoon dik won van Küng en Ganna.

Den Izzy 9 september 2021 om 19:24

Maar daar stond er enorm veel tegenwind waardoor hij aerodynamisch in het voordeel was.
En was op een ander moment in het seizoen.

Willem Kieft 9 september 2021 om 20:01

Het was een rondje, dat hij had evenveel voordeel als nadeel van die wind. Zo werkt dat in een rondje. Bovendien wordt er veel te veel van zijn wind voor/nadeel gemaakt.

Deel Koeper 9 september 2021 om 21:04
Quote:
Het parcours was een soort kopie van Alkmaar 2019. Toen hij gewoon dik won van Küng en Ganna.

Dus? Soms wint iemand op een parcours dat hem niet ligt, welkom bij het wielrennen.

Michelangelo 9 september 2021 om 21:51

@Deel,
een tijdrit op een parcours dat je niet ligt, die win je niet. Ganna zal bijvoorbeeld nooit een klimtijdrit op de Ventoux winnen, want dat parcours ligt hem niet. Voor een wegwedstrijd is dat een ander verhaal. Ik sluit niet uit dat Ganna een bergrit kan winnen (sterker nog, hij heeft dat al ooit gedaan).

Het is in mijn ogen ook gewoon onzin dat korte (al dan niet vlakke) parcoursen Evenepoel niet liggen. Hij heeft al meerdere malen laten zien dat hij op korte tijdritten gewoon goed uit de voeten kan. Vaker dan op lange tijdritten.

Het verhaal dat hij beter is op lange tijdritten is dan ook gewoon niet ondersteund door zijn resultaten tot nu toe. Het lijkt dus meer op wensdenken.

Beer 9 september 2021 om 21:58

Evenepoel kan in wegwedstrijden lang en hard blijven beuken tot de tegenstand breekt. Lijkt me dus best aannemelijk dat hij in een langere tijdrit ook langer een hoog tempo kan aanhouden.

Michelangelo 9 september 2021 om 22:09

Beer,
Tijdrijden en een wegkoers zijn gewoon twee verschillende dingen.

Tim Declercq kan urenlang op kop beuken, maar heeft nog nooit wat laten zien in het tijdrijden voor zover ik weet. Terwijl op basis van jouw theorie hij misschien wel de sterkste tijdrijder zou moeten zijn in lange tijdritten.

Houding, duur, tactiek, ploegenspel; alles is anders in een wegrit. Dus 1:1 dergelijke conclusies trekken dat hij beter is in lange tijdritten op basis van zijn ontsnappingen is m.i. niet goed onderbouwd.

Beer 10 september 2021 om 07:08

De Clerq rijdt het peloton ook niet uit elkaar zoals Evenepoel doet.

Franco Ballerini 9 september 2021 om 19:08

Met REV draaien we met alle winden mee.

Romāns Vainšteins 9 september 2021 om 19:15

Het blijft verbazingwekkend hoe zo’n iel mannetje met de grote musclebonken kan wedijveren om de hoofdprijzen in deze niche. Wat mij betreft gewoon een goede outsider voor het goud op het echte wk.

S'mon 9 september 2021 om 19:17

Als het van mij afhangt heeft hij zijn ijsje van de McDonalds zeker verdiend! ;)

Blackcanyon 9 september 2021 om 19:38

Mooi antwoord van REV met de pedalen op al zijn criticasters hier!

LaDoyenne 9 september 2021 om 21:08

Hoezo? Heeft Evenepoel zijn Europese titel dan heroverd? In afwezigheid van Dumoulin, Van Aert, Roglic en Dennis not bene.

harryjohan71 9 september 2021 om 21:39

@Blackcanyon Het is maar brons. Al zijn fans en Evenepoel hadden het over dat hij wel Europees kampioen zou worden. Dit is weer niet gebeurd. Hij kan zijn belofte aan zijn teamgenoot ook niet waarmaken. Enkele toppers ontbreken en nog maar brons kun je ook zeggen. Hij verslaat voornamelijk zijn teamgenoten.

Beer 9 september 2021 om 21:47

Weer niet?

harryjohan71 9 september 2021 om 22:24

@Beer klopt weer niet het verwachte resultaat op een tijdrit. Of ben jij de OS vergeten?

Maillot à Pois 9 september 2021 om 22:53

@harryjohan
OS, dat was inderdaad zwaar onder de verwachtingen.
Hier is dat toch wel anders. Evenepoel had uiteraard de ambitie om te winnen, maar heeft vooraf ook duidelijk aangegeven dat dat niet makkelijk ging worden en dat met name Kung en Ganna de te kloppen mannen waren.
Dus nee, hijzelf verwachtte niet zomaar even te winnen.

Beer 9 september 2021 om 23:49

Volgens mij werd hij toch echt al ooit Europees kampioen tijdrijden. Jammer dat je verwachtingen vandaag niet uitkwamen.

Silent Hill 9 september 2021 om 19:43

Geen woord over die man op het startpodium. Ik dacht even dat Remco terug zou rijden om hem uit te schelden. Ook geen krimp in het interview. Begint hij zijn emoties onder controle te krijgen ? Of zou hij het niet gemerkt hebben ? Het zag er wel storend uit.

Michelangelo 9 september 2021 om 19:52

iedereen, ook Renaat en Jose, gingen ervan uit dat de man die de fiets vast hield fout was. Maar het is ook gebruikelijk dat renners eerder vertrekken dan ze mogen. Bissegger was een heel duidelijk gevalletje. Mogelijk dat de man met de vingers een andere klok had dan de renners en de man die de fiets vast hield.

Oplossing: gewoon een starthek of een apparaat zoals bij het baanrennen. Waarbij je dan de mogelijkheid introduceert dat je faalt.
Of gewoon een startlicht met rood en groen. En vertrekken bij rood is 5 seconden extra.

want linksom of rechtsom, dit zag er knullig uit.

Panache 9 september 2021 om 19:57

Zo’n poort als bij het skiën. Dan zit je ook nooit met honderdsten (achter de komma) zoals Küng in Tokio.

Romāns Vainšteins 9 september 2021 om 20:42

Nog veel slimmer, gewoon een vliegende start met transponder die 100 meter na het vertrekpunt start, een start meet dus. Als we dan toch een oplossing zoeken.

Michelangelo 9 september 2021 om 22:16

Is wat mij betreft ook een oplossing: een beetje zoals de matten bij een hardloopwedstrijd. Of de getimede ronde bij de Formule 1. Met voor de zekerheid een alternatieve tijdswaarneming er naast voor het geval de techniek faalt.

Kortom, genoeg meer mogelijkheden dan wat we nu zagen. Misschien iets om op het volgende EK mee te experimenteren… Of zouden de UCI en de Europese wielerbond niet zo vooruitstrevend zijn?

Michelangelo 9 september 2021 om 20:03

Toch wel bijzonder dat sommigen menen dat criticasters hier de mond gesnoerd is met een derde plek. Dat ze menen dat het WK parcours hem beter ligt. Dat dit parcours hem niet zou liggen…

Zet hem op een parcours als in Tokyo (langer en met klimmetjes), en de kans is groot dat hij opnieuw op zijn doos krijgt van Roglic en een Pogacar in vorm. En wie weet ook wel een Dumoulin als die zijn niveau weer weet te halen.

Kortom, ik geloof niet dat een tijdrit van 20+ km liegt. Bij een korte proloog heb je nog het verschil van de pure power, bochtentechniek en waarschijnlijk iets andere energiesystemen die je aanspreekt, maar hier heb je gewoon een stuk wind mee en wind tegen, relatief weinig bochten. En dan val je gewoon terug op de wattages t.o.v. de luchtweerstand gedurende een wat langere periode.

Hij heeft gewoon een goede tijdrit gereden. Niet meer en niet minder. Het zegt veel over vandaag, maar weinig over volgende week. Behalve dat hij hoopt dat hij volgende week ook zo goed is. Maar wie weet had Ganna nog wel zere benen van gisteren, en rijdt ie Remco volgende week op een minuut. En dan gaan we waarschijnlijk weer iets horen in de trend van “er had wel een klimmetje in gemogen” of “er stond te weinig wind tegen”….

Beer 9 september 2021 om 20:09

Een tijdrit finishen op het niveau van Ganna en Kung. Lijkt me toch WT-waardig; niet? Dat kon hij volgens jou toch niet aan?

Marik 9 september 2021 om 20:20

Beer, ga je weer tegenreacties uitlokken en die dan heel snel melden bij de redactie zodat die worden gemodereerd?

Angelo Pauwels 9 september 2021 om 20:27

Je moet wel zijn gewicht bekijken tegenover het gewicht van zijn tegenstanders en dit op een vlak parcours. De Remco die we hier gezien hebben was veel beter dan in Tokyo.

Beer 9 september 2021 om 20:30

On topic Marik.

djerkson 9 september 2021 om 20:40

Wie weet was Evenepoel nog niet voldoende hersteld van zijn ziekte vorige week. Hypothetisch gezwam.

Mohorietsj 9 september 2021 om 20:48

edit wf: niet doen

Michelangelo 9 september 2021 om 20:48

Beer, nu doe je het weer: Iemand een stelling aanpraten die hij nooit heeft gezegd, in de hoop dat iemand daar boos op reageert.
Ik heb nooit beweerd dat hij niet op WT niveau kan rijden. Maar tussen goed rijden en winnen zit nog een verschil. Jij zegt dat hij vandaag op niveau van Ganna en Kung reed; de klok zegt net wat anders. Hij reed BIJNA op het niveau van Ganna en Kung. Of heb ik iets gemist, en krijgt Evenepoel 14 seconden bonus omdat hij kleiner is en uit Belgie komt?

Of Remco veel beter is dan op de OS? Dat is scorebord journalistiek. Misschien waren de tegenstanders op de OS juist wel beter in vorm dan nu. Kijk naar Kung en Ganna, die op een parcours wat niet op hun lijf geschreven was toch wegreden van Evenepoel en allebei heel dicht bij eremetaal waren.

@Angelo,
Als je zijn gewicht wil meenemen, dan moet hij gaan gewichtheffen, boksen of een andere vechtsport gaan doen. Wielrennen heeft geen gewichtsklassen, dus daar hoef je ook niet naar te kijken. Het is de klok die telt. De rest is goedpraterij of een ongeldig excuus dat hij niet heeft gewonnen.

Beer 9 september 2021 om 21:08

Volgens mij las ik vandaag nog in één van jouw 35 anti-REV-posts dat hij enkel goed is in wedstrijden onder het WT-niveau. Maar ach, ik zal vast mis zijn. Zoiets zou jij toch nooit schrijven?

14 seconden van Kung, nog minder van Ganna. In mijn boek speel je dan in dezelfde league als die gasten. Maar ach, ik kom maar uit België; wat die toevoeging ook mag betekenen.

Dat Remco nu beter is dan op de OS is voor iedereen duidelijk. Behalve voor wie er een dagtaak van maakt om REV af te zeiken. Jij dus.

Gewicht is natuurlijk essentieel in het hedendaagse wielrennen. Ze wegen natuurlijk niet voor niets de rijstkorrels af op de weegschaal. Niet meer dan logisch dat factoren als gewicht en parcours dan worden meegenomen in de analyses. Behalve als je de renner in kwestie niet lust natuurlijk.

Blackcanyon 9 september 2021 om 21:11

@Michelangelo Ik gebruikte het woord criticaster, maar heb niks gezegd over WK op de weg in die post. 3e in deze tijdrit is gewoon een net resultaat waar heeel veel andere profs voor zouden tekenen. Ik zie t Sam Oomen of Antwan Tolhoek of …. meer dan driekwart van t peloton …. niet doen.

Kelder is de Man 9 september 2021 om 21:14

Wat een gedoe zeg. De jongen heeft een puike tijdrit gereden. 2 waren net iets sneller.

Maillot à Pois 9 september 2021 om 21:28

@kelder is de man
+1
Zo is dat inderdaad!

Stablinsky 9 september 2021 om 21:32

@Michelangelo
Als we jouw redenering volgen dan reed ook Ganna niet op het niveau van Küng. Hij reed BIJNA op hetzelfde niveau …

Je hebt gewoon een bloedhekel aan Evenepoel en wringt je in allerlei bochten om zijn prestaties te downsizen. Vaak zeg je heel verstandige dingen, maar om een of andere reden verlies je alle perspectief als het over Remco gaat.

Deze ITT was gewoon wereldklasse van de kleine.

wimvl 9 september 2021 om 20:30

@Michelangelo, hij heeft een prima tijdrit gereden, op de OS had hij nog niet deze conditie. Gezien zijn lichaamsbouw is dit zeker meer dan goed. Op het WK is het parcours ook niet gemaakt voor hem, we zullen wel zien wat het wordt. Als het tegenvalt verwacht ik natuurlijk weer veel negatieve reacties van jou.

Michelangelo 9 september 2021 om 20:51

@Wimvl,
Tel even de reacties waarin ik gewoon zeg dat Evenepoel een hele nette tijdrit heeft gereden. Daar is helemaal niks negatiefs aan. En ik wil het hier nog wel een keer voor je herhalen: EVENEPOEL HEEFT EEN KEURIGE TIJDRIT GEREDEN!!!!

Maar ik ga gewoon niet mee in allerlei excuses over parcoursen, weer of gewicht. en ook niet in het niet onderbouwde wensdenken richting WK.

Blackcanyon 9 september 2021 om 21:13

Prachtige hoofdletterzin, we zijn het (weer) eens

Deel Koeper 9 september 2021 om 21:16

Misschien gaat het over de zo kort mogelijke complimentjes, die gevolgd wordt door 87 paragrafen met nuances waarom hij dat compliment eigenlijk ook niet eens echt verdiende en dat dit vooral een toegeving van jouw kant is waarvan we achterover moeten vallen.

Dat moet vermoedelijk illustreren dat je van (eventuele) vooroordelen kan afstappen, terwijl ze op deze manier eigenlijk gewoon nog veel harder in de schijnwerpers worden gezet.

Maillot à Pois 9 september 2021 om 21:24

Ik heb nu pas tijd om door de reacties te gaan (en helaas heb ik ook geen seconde koers kunnen kijken).

Michelangelo’s eerste reactie was idd een heel billijke en juiste analyse:
“Evenepoel gewoon een prima tijdrit. Jammer dat Lampaert volgende week als Belgisch kampioen toe moet kijken. Geen loon naar werken voor Lampie, maar als Evenepoel deze vorm heeft zal hij er volgende week waarschijnlijk ook gewoon kort bij zijn.”
Kan ik me helemaal in vinden.

Beetje jammer dat je latere reacties ongenuanceerder worden omdat een aantal Wielerflitsers zijn prestatie hoger inschatten.

Dat fans hier hoop uit putten lijkt me begrijpelijk, dat antisupporters het omschrijven als opnieuw falen past wellicht in hun wereldbeeld.

Michelangelo 9 september 2021 om 23:08

@Maillot,
Remco heeft helemaal niet gefaald. Gewoon een prima tijdrit gereden. Krijg ik makkelijk uit mijn strot.
Maar het is uiteindelijk ook niet méér dan prima. Maar dat wordt er wel van gemaakt. Alsof de prestatie van Evenepoel eigenlijk knapper is dan die van Ganna of Kung. Omdat hij kleiner is, het parcours niet voor hem gemaakt zou zijn, de wind niet zou kloppen of dat soort onzin.

Moeten we dan volgende keer als Evenepoel een bergrit wint en Ganna er 10 minuten achter zit ook zeggen dat de prestatie van Ganna eigenlijk beter was, omdat die 30 cm groter is en 20 kg zwaarder?

Dat soort argumentatie gaat er bij mij niet in. Maar dat zijn wel de redeneringen die hier door sommige fans worden uitgekraamd.

Maillot à Pois 9 september 2021 om 23:41

@Michelangelo
Voor de duidelijkheid, met antisupporters die het als falen omschrijven verwees ik niet naar jou. Ik wilde enkel aangeven dat er in beide richtingen overdreven reacties zijn.

Tuurlijk is de prestatie van Evenepoel niet knapper dan die van Kung of Ganna. Maar dat zie ik hier ook maar een enkeling suggereren. Dat het parcours niet in zijn kaart speelde is volgens mij wel gewoon waar (Ik heb het niet over de afstand, daar valt over te discussiëren).
Als Van Aert kilometers aan kop sleurt in het hooggebergte of wint op de Ventoux vinden we dat met zijn allen razend knap en verwijzen we naar zijn postuur. Het is ook knap. Is het daarom een betere prestatie dan wat Pogacar of pakweg Enric Mas doet? Neen. Maar het mag wel benoemd worden, en ik vind dat hier hetzelfde. Valt voor mij niet onder onzin of excuses.

deffil 9 september 2021 om 20:45

Rev is aan een comeback bezig, en hoe….
Wat een podium!

Mohorietsj 9 september 2021 om 20:52

De podiumfoto zei het gewoon. 2 lachebekjes en een teleurgestelde Ganna.

Silent Hill 9 september 2021 om 21:33

Een reactie van Ganna ontbreekt in elk geval. Wereldkampioen, topfavoriet, grote geklopte …

I know, een REV artikel levert meer clicks en reacties op, maar toch, als wielerliefhebber …

Of hij heeft nog niet gereageerd, kan ook natuurlijk. Of ik kijk er over.

Alfons Haavers 9 september 2021 om 22:27

Wat een discussies toch telkens bij eigenlijk elke koers waar Evenepoel aan de start staat.

Het is wél nen hele goeie!!
– Niet waar!!! Want…
Jawel!!! Want…

Lijkt soms alsof er voor de rest geen coureurs meer bestaan.

Reiger 9 september 2021 om 22:28

Toch heeft REV meer het postuur van een klassiekerrenner dan die van een renner die uitblinkt in een grote ronde. ik zag hem na afloop staan en zag geweldig gespierde bovenbenen.Ronduit indrukwekkend. Moet dat niet wat minder als hij mee wil boven de 2500 meter in de 3de week van een Tour de France?

Murcia 9 september 2021 om 23:04

Zag er zeker goed uit qua bovenbenen maar voor het rondewerk telt vooral je gewicht. Evenepoel is al flink afgevallen en zou nu rond de zestig kilo wegen bij een lengte van +- 1.70 m. Die sterke bovenbenen bij dat gewicht zouden juist een pre moeten zijn,de werkelijke opdracht naast dalen en positionering zal zijn om zijn gebrek aan explosiviteit bergop te verbeteren. De beste ronderenners hebben allemaal een punch van heb ik jou daar en zijn in staat zelfs te winnen in een groep heuvel op. Tot nu toe is gebleken dat hij in dat aspect niet mee kan komen met Pogacar, Roglic en Bernal. Wil je echt gaan voor een eindwinst in een grote ronde dan kun je niet zonder een versnelling om aan te vallen of te reageren in het hooggebergte.

Reiger 9 september 2021 om 23:43

hij ziet er niet echt uit alsof hij 60kg weegt. Maar goed, een Hinault zag er ook niet uit als een grote ronde renner en won er 10. Mocht REV er een paar winnen zal hij er ook voor tekenen denk ik. Eerst werken aan de tekortkomingen die jij beschrijft, en de ploeg iets meer uitbreiden richting klassement zal ook nog wel een probleempje worden vrees ik.

Murcia 10 september 2021 om 00:26

@reiger
Je laatste opmerking slaat de spijker op zijn kop. Er is geen enkele haast meer bij Patrick om ronderenner Evenepoel te omringen met knechten voor het klimwerk. Ga maar na, Almeida vertrekt en de ambitie blijft om massaspurters te behouden voor de Tour. Dit geeft aan dat Lefevere zelf het AK grote rondes al lijkt te parkeren tot 2023. Met types als Knox en Masnada kun je een kopman voor het klassement niet opzadelen. Knox is overigens het voorbeeld van een renner die bij DQS achteruit aan het fietsen is. Net als tijdrijder Garrison die niet blijkt te kunnen tijdrijden.

Reiger 10 september 2021 om 01:26

@Murcia Dan zou ik als ik REV was verkassen naar INEOS en samen met een sterke ploeg Pogacar gaan bestrijden in de Tour. Eerst even het contract afkopen. En als je dat niet doet de gevolgen accepteren dat je altijd alleen zal zitten in het hooggebergte. En niemand bij je die jou kan helpen na een half minuutje achterstand na een slechte afdaling. Want dat daar druk op REV gezet gaat worden is nu al zeker.

Wheely 9 september 2021 om 23:22

Lees het ook net. Pols gebroken. #breaking (letterlijk dan)

Beer 9 september 2021 om 23:50

De pech van Dumoulin meteen verbinden met Evenepoel. Sterk.

Maillot à Pois 9 september 2021 om 23:54

Komaan zeg, intrieste reactie.

Limal 10 september 2021 om 00:08

Van die trieste hersenkronkel is het maar een kleine stap naar de Michelangeloiaans "onderbouwde" theorie dat het een REV-fanboy of PatLef zelve was die Dumoulin van de weg maaide…

Blackcanyon 10 september 2021 om 05:43

@Kopinkas: of misschien heeft hij wel Kees en is groot fan van MAL.
Je kunt geen karel appels met * met peren vergelijken, dus geen schilderijen en beelden met stukjes tekst over wielrennen.
Heb je zijn vingerverfcreaties op de kleuterschool gezien? Als t antwoord daarop nee is, kun je ook niet concluderen dat dat werk onderdoet voor t werk van de grote kunstenaar. En op gebied van wielrennen kent hij meer profs dan de vermaarde kunstenaar. Dus op dat vlak is hij beter.

mark peeters 10 september 2021 om 08:11

@ Michelangelo: je hebt een triest dieptepunt bereikt in het formuleren van je afkeer voor RE Twee zaken met elkaar verbinden die niks met elkaar te maken hebben. Veel succes in de wegrit, Remco! Veel beterschap en een spoedig herstel, Tom!

mark peeters 10 september 2021 om 08:17

edit wf: niet doen

Marik 10 september 2021 om 08:33

Wat heeft hij dan gedaan? REV bedreigd, uitgescholden? Help me hier even bij.

Reiger 10 september 2021 om 09:13

edit wf: niet doen

Alfons Haavers 10 september 2021 om 09:46

Laat mij vooropstellen dat ik persoonlijk eigenlijk nooit reacties zie waarvan ik denk: die moeten verdwijnen!!! Kritiek moet kunnen, grappen moeten kunnen, allemaal geen probleem mee.

Niettemin vind ik wel dat users wel wat consequent mogen zijn. Hier passeren honderden, duizenden overkritische tot neerbuigende berichten over Evenepoel. Vanuit het idee kritiek moet kunnen zien weinigen hier graten in.

Verschijnt er echter 1 gelijkaardig bericht over Matje VdP (zoals onlangs eentje van ‘De Melkboer’) gaan veel users voor wie die vrijheid om kritiek te kunnen leveren primordiaal is, schuimbekkend op hun achterste poten staan, de rieken en brandende toortsen in aanslag. Dan is het ineens wel de boel verzieken.

Dat doet me wat denken aan een kleuter die de hele dag andere kleuters loopt te treiteren, en als hij dan eens een duwtje terug krijgt meteen jankend naar de juf loopt: ze hebben mij geduuuuuwd!!!

Het respect dat voor een renner moet getoond worden, is blijkbaar enkel noodzakelijk als het om je eigen favoriet gaat en al de rest mag à volonté afgezeken worden (net netjes genoeg dat het bericht niet verwijderd wordt door de moderatoren).

Ik begrijp best dat mensen zich hier aan storen ja. Op den duur is een deel van de users hierdoor bijna enkel nog maar uitsluitend bezig met elkaar de loef af te steken dan dat er nog op een min of meer oprechte manier over wielrennen wordt gediscussieerd.

Marik 10 september 2021 om 08:20

Is het aantal tegenreacties een reden om een reactie te modereren? Ik zag geen scheldwoorden, geen beledigingen of iets anders. Enkel een mening die velen tegenstaat. Tja, dat gebeurt.

Maillot à Pois 10 september 2021 om 08:53

@Marik
Van mij hoefde die reactie niet weg, strikt genomen niet tegen de regels.

Maar het was wel off topic.
En het was helemaal geen ‘mening’.

Reiger 10 september 2021 om 09:08

edit wf: we gaan hier niet uitgebreid in discussie over moderaties.
graag ontopic

Michiel 10 september 2021 om 09:19

Ik ben Michiel en een groot fan van Michelangelo zijn bijdrages hier

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair