Britse en Italiaanse selecties WK Veldrijden bekend

Door , dinsdag 30 januari 2018 om 19:34
Thomas Pidcock

foto: Orange Pictures / Sportfoto.nl

Groot-Brittannië en Italië hebben hun selecties voor het aankomende wereldkampioenschap veldrijden in het Nederlandse Valkenburg vrijgegeven. De Britten sturen meerdere toppers naar het parcours op en rond de Cauberg, terwijl La Squadra Azzurra zijn hoop vestigt op Eva Lechner en Alice Maria Arzuffi.


Groot-Brittannië mag in meerdere categorieën hopen op een medaille. Bij de elitemannen zal de kans op een goed resultaat uiterst klein zijn, met alleen de ervaren Ian Field als deelnemer. Bij de elitevrouwen daarentegen maken zowel Helen Wyman als Nikki Brammeier kans op een medaille. Het ervaren duo zal worden bijgestaan door de 23-jarige Bethany Crumpton.

Voor de beloftecategorieën beschikt het land over de beste papieren. Met Tom Pidcock (winnaar van de wereldbeker) en Evie Richards (winnares van de wereldbekermanche van Namen bij de profs) beschikken ze over de topfavorieten. De 18-jarige Pidcock – de juniorenwereldkampioen van vorig jaar – zal worden bijgestaan door Dan Tulett en Ben Turner, de nummers twee en drie van datzelfde wereldkampioenschap. Richards krijgt dan weer het gezelschap van Harrier Harnden en Anna Kay.

Eva Lechner en Alice Maria Arzuffi voeren Italiaanse delegatie aan
Naast Groot-Brittannië heeft ook Italië inmiddels zijn huiswerk klaar. Bij de mannen zijn Gioele Bertolini en de doorgaans als mountainbiker actieve Marco Aurelio Fontana de vooruitgeschoven pionnen. Zij worden bijgestaan door de broers Daniele en Luca Bradiot.

De meeste hoop zal echter worden gevestigd op de vrouwencross, want met Eva Lechner en Alice Maria Arzuffi beschikt het land over twee toppers. De 32-jarige Lechner won drie seizoenen geleden nog een wereldbekermanche in Valkenburg. De negen jaar jongere Arzuffi heeft zich de afgelopen maanden ontpopt als een van de seizoensrevelaties, met onder meer brons op het Europees kampioenschap in het Tsjechische Tabor.

Selecties voor wereldkampioenschap veldrijden in flag-nl Valkenburg 

flag-gb Selectie Groot-Brittannië 

Elite mannen
flag-gb Ian Field

Elite vrouwen
flag-gb Nikki Brammeier
flag-gb Bethany Crumpton
flag-gb Helen Wyman

Beloften mannen
flag-gb Tom Pidcock
flag-gb Dan Tulett
flag-gb Ben Turner

Beloften vrouwen
flag-gb Harriet Harnden
flag-gb Anna Kay
flag-gb Evie Richards

Junioren mannen
flag-gb Sean Flynn
flag-gb Ben Tulett
flag-gb Jenson Young

flag-it Selectie Italië 

Elite mannen
flag-it Gioele Bertolini
flag-it Marco Aurelio Fontana
flag-it Daniele Bradiot
flag-it Luca Bradiot

Elite vrouwen
flag-it Alice Maria Arzuffi
flag-it Eva Lechner

Dit artikel delen:

10 Reacties

Plavka 30 januari 2018 om 20:43

Richards wordt absoluut kampioen bij de vrouwen beloften.

vanSpringel 30 januari 2018 om 20:54

@Plavka…
dat weet je niet, aangezien er tijdens de wedstrijd wendingen kunnen plaatsvinden die haar hoogste podiumplaats teniet doen.
Ligt wel voor de hand, wanneer haar niets overkomt, dat ze dan wint natuurlijk.
Je moet de huid van een beer nooit verkopen voordat ie geschoten is.

delgado 30 januari 2018 om 20:55

Lechner is hier volgens mij de topfavoriete, kort gevolgd door PFP.

Richards had daar naast gestaan, ware het niet dat ze om onbegrijpelijke redenen bij de beloften start. Absurd gewoon. Onbedreigd naar een tweede beloftenwereldtitel rijden, erg aantrekkelijk, not.

Imbatido 30 januari 2018 om 21:14

Richards is zelfs pas derdejaars belofte, dus volgend jaar zou ze ook nog bij de beloften kunnen meedoen. Vooral mentaal en qua zelfvertrouwen is ze nog niet heel sterk, dus dat zou zomaar kunnen dat ze dat ook doet. Ze is natuurlijk de topfavoriete, maar ook Verdonschot, Alvarado, Teocchi en de andere Nederlandse dames hebben al mooie resultaten tussen de profs.

Ik denk dat Richards gezien haar optreden in Namen zelfs bij de elite favoriet zou zijn geweest. Cant is op lastige parcoursen doorgaans niet helemaal in haar sas, PFP heeft het ook nog niet waargemaakt en lijkt me niet topfit.

Thijs E 30 januari 2018 om 21:58

PFP lijkt me niet met de pijn aan haar ribben, ze reed ook niet vooraan in Hoogerheide. Cant is toch de vrouw in vorm de laatste tijd.

Hoebele 30 januari 2018 om 23:41

Cant is in vorm, maar niet de topfavoriete op de Cauberg. Ik denk dat er veel kanshebbers zijn: Lechner & Arzuffi, Wyman & Brammeier, Brand, Compton en met een goede dag Vos, PFP, Van Loy of Keough.

west 31 januari 2018 om 08:49

Nul jongeren bij de Italianen?

Vastaranta 31 januari 2018 om 09:01

Hier staan denk ik minimaal drie medailles tussen.

mollemarijden 31 januari 2018 om 11:50

Volg eigenlijk alleen de mannen met een schuin oog daar zijn natuurlijk 2 topfavorieten en maar 2 absolute toplanden die de buit gaan verdelen.
Maar hoe zit het bij de vrouwen? Ik weet dat de Nederlandse het ook goed altijd deden daar, maar doet Vos mee of neemt ze rust?

titanio82 31 januari 2018 om 20:47

Hier zouden zomaar drie wereldkampioenen tussen kunnen staan, Richards, Pidcock en Ben Tulett, en dan is een medaille voor Arzuffi ook niet uitgesloten. Lechner is slecht hoogte van te krijgen, die stort op het laatst nog wel eens in. En dan Brammeier, laten we het hopen, ze kan het tenslotte wel.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.