Brian van Goethem finishte buiten tijd: “Zo’n monument wil je uitrijden”
foto: Sirotti (archief)
maandag 10 april 2017 om 11:45

Brian van Goethem finishte buiten tijd: “Zo’n monument wil je uitrijden”

Roompot-Nederlandse Loterij beleefde gisteren zijn debuut in Parijs-Roubaix. Brian Van Goethem was een van de renners die probeerden om in het eerste uur van de koers mee te zitten in de ontsnapping, maar hij slaagde daar niet in. De 25-jarige Zeeuw deed na afloop voor Omroep Zeeland zijn verhaal.

“Het was verschrikkelijk zwaar. De eerst uren ging het al superhard. Ik kwam niet weg en verloor heel veel kracht. Vanaf de eerste stroken kwam ik achter de feiten aan te rijden. Dan houdt het op”, kijkt hij terug. Na ruim zes uur bereikte hij de finish. “Een monument als dit wil je uitrijden. Voor mezelf heb ik in ieder geval de afstand afgelegd.”

Van Goethem haalde de wielerbaan in Roubaix, maar werd uiteindelijk toch niet in de uitslag opgenomen. Net als ploeggenoten Berden de Vries en Taco van der Hoorn arriveerde hij buiten tijd. Pim Ligthart was de enige renner van de ploeg die op tijd aankwam. Hij werd 52e op 9 minuten en 41 seconden van winnaar Van Avermaet.

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
10 april 2017 23:26
Wie dat bedacht heeft mogen ze "hors délai" tegen de muur zetten, of beter nog: vastketenen op een venijnig stukje kasseistrook, en dan een groepje "buitentijd-finishers" erop loslaten.
Eerherstel! Kan er geen gratieverzoek ingediend worden bij Hollande, dan stelt hij alsnog een beleidsdaad die hem in de geschiedenisboeken brengt... Er zitten zowaar 5 Fransen bij, dus de eer van de Natie staat op het spel...
Overigens, heb de wedstrijd zondag maar vanop afstand kunnen volgen, maar wat is er met Durbridge gebeurd?
11 april 2017 17:02
Tijdslimiet is naar mijn mening wel nodig, alleen kan je discussieren over de hoogte ervan.
Stel dat er renners van kleine ploegjes er een trainingsrondje van maken en 4 uur na de winnaar over de streep komen, moeten die dan in de uitslag opgenomen worden? Vind ik niet, je moet ergens een grens stellen. Of die grens dit jaar goed gesteld is is een ander verhaal.

Verder vraag ik me ook af hoe zulke dingen geregeld zijn met wegafzettingen etc. De organisatie moet natuurlijk wel de veiligheid kunnen garanderen.

Reacties zijn gesloten.