Brian Bulgac naar Giant-Shimano

maandag 28 april 2014 om 12:14
Brian Bulgac

foto: Sirotti

Brian Bulgac rijdt vanaf 1 mei voor Giant-Shimano. De Nederlandse formatie maakte vandaag bekend dat hij een contract krijgt voor de rest van het seizoen. De 26-jarige Bulgac kwam de voorbije twee jaar uit voor Lotto-Belisol, maar vond nadat zijn contract afliep onderdak bij de continentale Parkhotel Valkenburg-ploeg.

Bulgac is al met zijn nieuwe team op trainingskamp geweest. “Daar spraken we over mijn ontwikkeling als renner, over welke richting ik op wilde en hoe de ploeg kon helpen om naar dit doel toe te groeien. Dat was voor mij een totaal verschillende aanpak als dat ik gewend was”, vertelt Bulgac.

Ploegleider Rudi Kemna heeft vertrouwen in zijn nieuwe renner. “We halen niet zomaar iemand, maar halen renners waarvan we denken dat ze de kwaliteiten en de mindset hebben om stappen te maken in hun ontwikkelen. Brian is zo’n renner. We wilden niet te snel een beslissing nemen, maar kozen ervoor om hem eerst te leren kennen. Op het trainingskamp konden we zien of beide partijen samen konden werken,” legt hij uit.

Bulgac maakt aanstaande donderdag zijn debuut voor zijn nieuwe werkgever in Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone