Breukink: “Tijd voor een andere Nederlander in het geel”
zaterdag 2 juli 2011 om 09:00

Breukink: “Tijd voor een andere Nederlander in het geel”

Erik Breukink hoopt dat er in deze Tour de France opnieuw een Nederlander in de gele trui komt te rijden. Breukink was 22 jaar geleden de laatste Nederlandse renner die het geel aan mocht trekken. De technisch directeur van Rabobank ziet deze Tour kansen voor zijn ploeg.

De eerste dagen zijn cruciaal. “Nu is er geen proloog en zijn er geen bonificatieseconden voor bijvoorbeeld de sprinters,” aldus Breukink tegen persbureau ANP. “Dat maakt het in de eerste dagen misschien anders, hoewel er nu op de tweede dag een ploegentijdrit is. Die kan het klassement voor een tijdje bepalen

Breukink heeft vertrouwen in de Raboploeg. “De ploeg is sterk op alle fronten. We hebben ons dit seizoen veel laten zien, aanvallend gereden. Als Lars Boom de kans krijgt, dan weet hij in elk geval hoe hij moet winnen. We hebben renners die op alle vlakken mee kunnen. De eerste rit is open. Kansen dus voor iedereen.”

Rabobank denk met Robert Gesink weer een sterke klassementsrenner in huis te hebben. “We hebben eindelijk weer een Nederlander voor het klassement. Gezien de laatste jaren is dat gewoon heel mooi. Het is onze eerste prioriteit. De Tour blijft echter de Tour. Er gebeurt altijd iets, maar het wordt tijd dat iemand anders de vragen krijgt over geel en podium.”

RIDE Magazine