Breschel kon ook naar Team Schleck

donderdag 9 december 2010 om 12:01

Matti Breschel verkoos een transfer naar Rabobank boven een overstap naar de ploeg van de gebroeders Schleck. Tegen DIF Sporting Life magazine vertelde hij niet te willen wachten totdat het nieuwe team een succes wordt. De Deen is van mening dat de ploeg zich eerst zal moeten bewijzen en koos daarom voor een gevestigd team.

“Ik heb een goede verstandhouding met Kim Andersen en ben een vriend van Andy Schleck, dus het is normaal dat we het erover gehad hebben,” aldus Breschel, die niet de gok wilde nemen dat het ploeg geen WorldTour-licentie kreeg. “Ik ben ervan overtuigd dat het een topteam gaat worden, maar wil er nog geen deel van uitmaken omdat het tijd kost een naam te vestigen in deze sport. Ik heb niet het geduld hierdoor wedstrijden te moeten verliezen.”

Volgens Breschel is de uittocht bij zijn oude Saxo Bank-ploeg geen toeval. Ploegleider Bjarne Riis had zijn zaken niet op orde. “Er zijn momenten geweest dat het niet helemaal goed ging met planning en communicatie. Ik denk niet dat Bjarne daar genoeg aan gedaan heeft. En natuurlijk speelt de economische situatie ook mee.”

Breschel koos voor Rabobank maar doordat hij momenteel herstelt van een knieblessure is het onzeker of hij voor zijn nieuwe werkgever topfit kan zijn in de voorjaarsklassiekers. De Deen gaat bij de bankiersformatie naar verluidt €540,000 per jaar verdienen.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair