Brent Van Moer strandt op 150 meter: “Wist dat het nipt ging worden”

dinsdag 29 juni 2021 om 18:17
Brent Van Moer strandt op 150 meter: “Wist dat het nipt ging worden”

foto: Cor Vos

Het mocht niet zo zijn voor Brent Van Moer. De rasaanvaller van Lotto Soudal leek lange tijd op weg naar de winst in de vierde rit van de Tour de France, maar zijn poging strandde op 150 meter van de finish in Fougères. “Ik wist op voorhand dat het niet makkelijk zou worden”, vertelt Van Moer aan Sporza.

Maak de Tour nog spannender!
Met de game WielerFlits Ploegleider beleef je de Tour als een echte ploegleider. Stel je favoriete renners op in je eigen ploeg en verdien elke etappe punten.
Speel nu mee

“Maar ik vecht altijd tot de finish, of ik nu alleen ben of met tien”, gaat de 23-jarige coureur verder. Hij kreeg de opdracht om aan te vallen, nadat gisteren kopman Caleb Ewan uitviel met een sleutelbeenbreuk. “We hebben de koppen bij elkaar gestoken en vastgesteld dat aanvallen vanaf nu de enige manier is om een rit te winnen.”

Zuur
Vijftien kilometer voor het einde wist Van Moer weg te rijden van zijn medevluchter Pierre-Luc Périchon. Hij wist daarna het peloton lang op een minuut te houden. “Waar ik aan dacht in de finale? Niet veel. Harder rijden, Brent. Trappen! Trappen! Mijn ploegmaats riepen nog dat het ging lukken”, beschrijft hij. “Ik keek gewoon naar mijn wattagemeter en probeerde er zoveel mogelijk uit te halen, ook al wist ik dat het nipt zou worden. Als je dan strandt, is dat wel zuur.”

Toch haalt Van Moer, eerder al ritwinnaar in de Dauphiné, ook positieve punten uit zijn aanvalspoging. “Ik ben slechts 23 jaar en dit is mijn eerste Tour de France. Ik zal nog veel kansen krijgen. Daarom heeft de ploeg mij ook meegenomen, om dit te laten zien. De komende twee weken probeer ik het nog eens”, belooft hij.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Dikke vrouw 29 juni 2021 om 18:35

En of het nipt was!

nickdt 29 juni 2021 om 18:41

Loopt het niet op pakt ie hem gewoon, want viel toen het begon op te lopen.

josi 29 juni 2021 om 19:14

Jammer dat hij het net niet haalde, maar het kan haast niet anders of hij gaat nog wel eens een Tourrit winnen.

NCyclingfan 29 juni 2021 om 19:47

Held

xistnc 29 juni 2021 om 20:04

Wat had dit mooi geweest. Deceptie dat hij werd bijgehaald. En anticlimax dat er dan een C-sprinter wint omdat de rest in de lappenmand ligt.

Hopelijk is morgen het circus voorbij en begint de Tour als topsport.

rennerske 29 juni 2021 om 20:37

@ xistnc. En jij denkt dat wij nu happen door provocatief de beste sprinter aller tijden een c-sprinter te noemen. Mooi niet!

WoutMathieu 29 juni 2021 om 20:43

C van Cav bedoel je

Remcoderksen 29 juni 2021 om 22:06

Gelukkig werd hij ingehaald. Door het verlies van Ewan weten de Lotto’s niet meer wat ze moeten doen. Straks hebben we weer die debiele aanvallen van thomas de gendt. Nou nou. Die belgen hebben al jarenlang geen klassementsmannen, hoe kan dat toch? Waar wij Mollema, Kruijswijk, Kelderman en

Remcoderksen 29 juni 2021 om 22:07

Dumoulin hebben is het povertjes bij de onderburen. Af en toe een kermiskoers met Van Aert, maar dat is dan weer een man bij ons in dienst. Nee, dat wordt de komende jaren dom aanvallen in de grote rondes.

Laatste nieuws

Materiaalzone